c S
Dnevne novosti

Trojica u trci za šefa SDP-a; čeka se potvrda Izborne komisije

01.02.2016 07:20 ZAGREB, 31. siječnja 2016. (Hina), U utrci za predsjednika SDP-a vjerojatno će se natjecati trojica kandidata budući da se, uz javnosti već poznate kandidate - sadašnjeg predsjednika Zorana Milanovića i potpredsjednika Zlatka Komadinu - zadnjeg dana kandidirao i Zadranin Dušan Polovina Lungo.
Na svom 'facebook' profilu Polovina Lungo je napisao da je istaknuo kandidatutu za šefa SDP-a, no listu kandidata za predsjednika SDP-a službeno još mora objaviti Središnja izborna komisija koja je ranije najavila da će to učiniti u nedjelju. Za još jedan mandat za predsjednika te stranke Milanović se kandidirao u petak, a prije njega, kandidaturu je istaknuo i potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Sve kandidature tek su iskazane namjere jer svaki kandidat za predsjednika SDP-a mora u roku od 30 dana skupiti tisuću potpisa. Po isteku tog roka, počinje izborna kampanja, a svog novog predsjednika SDP-ovci će izabrati 2. travnja.

Kandidature su u subotu do ponoći trebali dostaviti i pretendenti na ostale stranačke dužnosti o kojima odlučuje Konvencija stranke, dva tjedna nakon izbora predsjednika SDP-a.