c S
Dnevne novosti

Premijer Orešković u ponedjeljak u Londonu na investicijskom summitu EBRD-a

22.02.2016 07:20 BRUXELLES, 21. veljače 2016. (Hina), Predsjednik hrvatske vlade Tihomir Orešković u ponedjeljak će u Londonu sudjelovati na zapadnobalkanskom investicijskom summitu, koji organizira Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD).
Na summitu ću se okupiti premijeri, ministri, politički čimbenici i vodeći poduzetnici iz hrvatskog jugoistočnog susjedstva. Prije počeetka summita, premijer Orešković će bilateralno razgovarati s britanskim ministrom vanjskih poslova Philipom Hammondom i ministrom za trgovinu i ulaganja Francisom Maudeom.

Tijekom summita premijer Orešković imat će još nekoliko bilateralnih sastanaka - s predsjednikom Vlade Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem, predsjednikom EBRD-a Sumom Chakrabartijem i prvim potpredsjednikom EBRD-a Philipom Bennettom te s predstavnicima hrvatskih tvrtki koji će biti nazočni na summitu.

Cilj summita je istaknuti mogućosti ulaganja i poslovanja u jugoistočnoj Europi, promicati izravne strane investicije i prekogranične projekte. Ovo je drugi takav summita koji se održava u organizaciji EBRD-a. Prvi je održan u veljači 2014. godine.