c S
Dnevne novosti

Nadzorni odbor HRT-a jednoglasno pokrenuo proces razrješenja Gorana Radmana

01.03.2016 07:35 ZAGREB, 29. veljače 2016. (Hina), Nadzorni odbor (NO) HRT-a na izvanrednoj sjednici u ponedjeljak jednoglasno je donio odluku o pokretanju postupka razrješenja Glavnog ravnatelja Gorana Radmana zbog neprovođenja zakonite odluke Nadzornog odbora te utvrđene odgovornosti za nepotpunu i neadekvatnu primjenu odredbi Zakona o HRT-u kojim je propisana obveza vođenja odvojenog unutarnjeg računovodstva na javnu i komercijalnu djelatnost.  
O pokrenutom postupku razrješenja glavnog ravnatelja HRT-a, Gorana Radmana, predsjednik Nadzornog odbora Šenol Selimović obavijestit će Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora radi daljnjeg postupanja. Nakon odluke NO HRT-a o pokretanju Radmanova razrješenja, taj će se prijedlog naći pred saborskim Odborom za informiranje, informatizaciju i medije, a onda i na plenarnoj sjednici Sabora koji, prema Zakonu o HRT-u, većinom glasova imenuje i razrješava glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije. 

U slučaju prestanka mandata glavnog ravnatelja HRT-a, Sabor će do izbora novog glavnog ravnatelja HRT-a imenovati vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a, najdulje na rok od šest mjeseci. Javni natječaj za imenovanje glavnog ravnatelja HRT-a trebao bi se objaviti u roku od mjesec dana od dana imenovanja vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja.