c S
Dnevne novosti

Vlada RH osudila govor mržnje i vrijeđanje

25.03.2016 07:40 ZAGREB, 24. ožujka 2016. (Hina), Nakon neprimjerenog skandiranja "Za dom, spremni" od jednog dijela navijača za vrijeme utakmice Hrvatska - Izrael, priopćenjem se oglasila hrvatska Vlada osudivši govor mržnje i vrijeđanje,  te isticanje simbola i slogana totalitarističkih režima na sportskim borilištima.
Vlada RH je u svom priopćenju pozvala sve građane da poštuju dosegnute demokratske vrijednosti i da svojim primjerom ne narušavaju ugled nas samih i naše domovine. "U suvremenom svijetu kada pojedinci koriste različitosti za novu platformu razdora koja svoj vrhunac doseže u posljednjim tragičnim događajima u Bruxellesu, tolerancija i zajedništvo snažnije nego ikad dobivaju svoj puni smisao. U tom kontekstu osuđujemo svaki pokušaj degradacije dosegnutih demokratskih vrijednosti, govor mržnje i vrijeđanje.

Vlada Republike Hrvatske osuđuje isticanje simbola i slogana totalitarističkih režima na sportskim borilištima kao neprihvatljivu i nepoželjnu pojavu. U fragmentiranoj slici današnjice pozivamo na sve civilizacijske vrijednosti i standarde i osuđujemo svaki čin i sve oblike izražavanja koji promiču ili potiču govor mržnje i nesnošljivost. Stoga još jednom pozivamo sve građane da poštuju dosegnute demokratske vrijednosti i da svojim primjerom ne narušavaju ugled nas samih i naše domovine', stoji u priopćenju.