c S
Dnevne novosti

Milanović: Vlada nema ovlasti predložiti izmjene Zakona o suzbijanju nereda

21.06.2016 07:30 ZAGREB, 20. lipnja 2016. (Hina), Predsjednik SDP-a Zoran Milanović ustvrdio je u ponedjeljak da Vlada na odlasku nema ovlasti predložiti izmjene Zakona o suzbijanju nereda na sportskim natjecanjima.
"Ne znam je li Tihomir Orešković tehnički premijer ili premijer u ostavci, što je niže, pokriveno je jednim drugim zakonom. Nemaju oni ovlasti to predložiti, oni su Vlada u ostavci, dakle to je Vlada koja je 'na leru', praktički, jedva joj puls kuca i ne mogu ništa predlagati", rekao je Milanović novinarima u Saboru.Što se tiče kažnjavanja izgrednika iz Francuske, Milanović kaže da treba prvo vidjeti pitanje jurisdikcije za takve slučajeve. "To je teritorijalna jurisdikcija Republike Francuske. Te ljude treba, da sad ne zvuči ružno ili autoritarno, privesti, kazniti, ali ne želim da se u situaciji u kojoj Hrvatska ima doista ozbiljnih problema da prva tema bude 'balun'.

'Balun' je važan, ali...", poručio je Milanović. Upitan ima li Vlada ovlasti imenovati novu ekspertnu skupinu za Kurikularnu reformu ponovio je kako je ta reforma dio provedbe Strategije znanosti i obrazovanja."Tu smo strategiju započeli u prvom dijelu našeg mandata, priveli kraju, to je prvi puta da je takva reforma, odnosno strategija usvojena. Imenovani su ljudi i tijela na nekoliko razina, jedna od tih važnih arterija je grupa za kurikularnu reformu, na njezino čelo je postavljen gospodin Jokić i u takvoj arhitekturi se završio mandat moje Vlade. Dakle, imali su okvir, imali su platformu, imali su gorivo i trebali su početi raditi, onda ih je HDZ zatukao, nastavit će raditi dalje. Projekt je jasan, strategija je krovni dokument, to je vodio profesor Neven Budak", kazao je Miilanović.