c S
Dnevne novosti

Vlada je svjesna obveze isplate regresa

07.07.2016 07:55 ZAGREB, 6. srpnja 2016. (Hina) - Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u srijedu kako je Vlada svjesna obveze isplate regresa u javnim službama o čemu će razgovarati sa socijalnim partnerima, a kako u ovogodišnjem proračunu za tu svrhu sredstva nisu predviđena, kazao je da će novac, ako za to dođe potreba, biti osiguran preraspodjelom unutar pojedinih ministarstava.
Vladi nije namjera da se potežu bilo kakve tužbe, rekao je Marić novinarima ispred Banskih dvora upitan o regresu za javne službe koji je za sada isplaćen samo djelatnicima u zdravstvu i dijelu zaposlenih u socijalnoj skrbi. "Sjest ćemo i razgovarati sa socijalnim partnerima i siguran sam da ćemo naći zadovoljavajuće rješenje. Svjesni smo svoje obveze", kazao je.

Kako novac za tu svrhu u ovogodišnjem proračunu nije predviđen, Marić je na pitanje novinara hoće li država imati novca za to, odgovorio: "S obzirom na okolnosti, svjesni smo da ćemo, ako dođe potreba za to, u okviru preraspodjela na razini proračuna pojedinih ministarstava osigurati sredstva".