c S
Dnevne novosti

Ministar Kuščević u Vukovaru dodijelio odluke o sufinanciranju komunalne infrastrukture

29.07.2016 07:20 VUKOVAR, 28. srpnja 2016. (Hina), Prilikom posjete Vukovaru, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević dodijelio je u četvrtak 17 odluka o sufinanciraju projekata unaprjeđenja komunalne infrastrukture jedinicama lokalne samouprave s područja Vukovarsko-srijemske županije.
Ukupna vrijednost projekata iznosi više od 6,8 milijuna kuna, od čega ministarstvo sufinancira 2,6 milijuna kuna.Kuščević je rekao da je Vlada za sufinanciranje projekata unaprjeđenja komunalne infrastrukture ove godine osigurala 30 milijuna kuna, a da je slijedeće godine u planu 100 milijuna, dok je lani u tu svrhu utrošeno šest milijuna kuna. Rekao je i da se to što Hrvatska nije ravnomjerno razvijena naročito vidi na području infrastrukture.

Najveća ulaganja su, kaže, u regionalnim centrima pri čemu male sredine ostaju zapuštene, a upravo je sufinanciranjem projekata unaprijeđenja komunalne infrastrukture cilj omogućiti ravnomjeran razvoj svih dijelova države, izjednačiti komunalni standard i tako zadržati građane na tim prostorima.

Pojasnio je kako su sredstva za te projekte osigurana od legalizacije, kao i da je 350.000 kuna maksimalan iznos koliko je neka jedinica lokalne samouprave mogla dobiti od ministarstva. Projekt Grada Vukovara je ocijenjen kao najbolji projekt u Hrvatskoj i kao takav je dobio najviše novca iz ovoga fonda. "Naš projekt je postavljenje javne rasvjete u dijelu Ulice Dragutina Renarića i Ulice Josipa Runjanina.

Ukupan projekt iznosi 400.000 kuna tako da će nam 338.000 kuna, s koliko u realizaciji projekta sudjeluje Ministarstvo, puno pomoći", rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček. Uz projekt Grada Vukovara, odluke su dodijeljene i predstavnicima općina Andrijaševci, Cerna, Drenovci, Gunja, Ivankovo, Jarmina, Lovas, Markušica, Nijemci, Nuštar, Privlaka, Stari Jankovci, Štitar, Vođinci i Vrbanja. Odluku je dobio i predstavnik Grada Otoka.