c S
Dnevne novosti

Plenković: Ovog tjedna očekujemo intenzivan slijed razgovora s Mostom

03.10.2016 07:40 ZAGREB, 2. listopada 2016. (Hina), Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković  izjavio je u nedjelju  u Zagrebu da se razgovori s partnerima iz Mosta nastavljaju u ponedjeljak, da očekuje intenzivan slijed razgovora tijekom ovog tjedna, a na novinarski upit vezano za mjesto predsjednika Hrvatskog sabora rekao je da je za HDZ to jako važno.

Nakon mise u povodu 650. obljetnice osnivanja Župe Svete Klare u Zagrebu, koje je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić,  Andrej Plenković je za Novu TV rekao kako se razgovori s Mostom nastavljaju u ponedjeljak. "Očekujem dogovor. Pregovorima smo pristupili u dobroj vjeri i transparentno, s Mostom kao partnerom koji ima 13 mandata i očekujem intenzivan slijed razgovora tijekom ovog tjedna'.  Na pitanje je li točno da je HDZ Mostu ponudio pet ministarstava i mjesto potpredsjednika Vlade,  Plenković je kazao da nije. 

"Razgovarali smo o nizu mogućnosti, ali o tome ćemo kada završimo cijeli paket. Previše je špekulacija, ali to je prirodno u ovakvim okolnostima. Možemo se igrati matematike, ali mislim da je ovo o čemu razgovaramo razumno i upravo na onim temeljima na kojima ja smatram da buduća Vlada treba funkcionirati. A to je povjerenje i partnerstvo', dodao je. 

Na pitanje koliko je za HDZ važno mjesto predsjednika Sabora, Plenković je kazao kako je to mjesto važno za svakoga, i to je jedna tema o kojoj se razgovara, a kako je za HDZ jako važno. " I to je jedna od tema o kojoj se razgovara. Za nas je jako važno', naglasio je. Upitan da prokomentira je li moguć dogovor bez Mosta, manjinska Vlada ili s nekim drugim partnerima, predsjednik HDZ-a je kratko kazao: 'U ovoj fazi razgovaramo s Mostom. I s predstavnicima nacionalnih manjina'.