c S
Dnevne novosti

Kalmeta: Očekivao sam potvrđivanje optužnice, nevinost ću dokazati na sudu

11.11.2016 07:05 ZADAR, 10. studenoga 2016. (Hina), Božidar Kalmeta, bivši ministar i gradonačelnikm Zadra, protiv kojega je zagrebački Županijski sud u četvrtak potvrdio optužnicu u "aferi Remorker", izjavio je da je to očekivao i da će svoju nevinost dokazati na sudu.  
"Očekivao sam takvu odluku jer je takva sudska praksa, nisam ni prvi ni zadnji kojemu je optužnica potvrđena, a svoju nevinost dokazat ću na sudu", izjavio je Božidar Kalmeta danas u Zadru nakon što je zagrebački Županijski sud u cijelosti potvrdio optužnicu protiv njega u HAC-ovu kraku tzv. afere Remorker.

Odgovarajući na novinarska pitanja, rekao je kako se neće povući sa stranačke niti s funkcije gradonačelnika."Drago mi je da je optužnica potvrđena, da mogu napokon pred sudom dokazati svoju nevinost. Ovo  predugo traje, već više od dvije i pol godine", kazao je.

Na upit očekuje li reakciju vrha stranke, rekao je kako komunicira sa strankom svaki dan. "Vjerojatno ću komunicirati i oko ovoga, ne očekujem da će tražiti da se povučem," poručio je Kalmeta. Uskok tereti Kalmetu da je u vrijeme kad je bio ministar prometa i infrastrukture, povezao ljude iz ministarstva, Hrvatskih cesta (HC) i Hrvatskih autocesta (HAC) te da je sa suradnicima podijelio preko 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.

Uz Kalmetu je optužnicom obuhvaćeno još 12 okrivljenika, među kojima su njegovi najbliži suradnici iz ministarstva.