c S
Dnevne novosti

Bebić: ako bude novih elemenata, premijerka će odgovoriti Saboru

03.03.2011 07:08 ZAGREB, 2. ožujka 2011.Hina, Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić izjavio je u srijedu kako je razgovarao s predsjednicom Vlade Jadranke Kosor o zahtjevu oporbenih saborskih klubova da se očituje o izjavi glasnogovornika Vlade o subotnjim prosvjedima u Zagrebu i da mu je ona kazala kako s tim u vezi nema nikakvih novih elemenata te da trenutno ništa novog ne može reći.

Nakon završetka rasprave o prijedlogu zakona o pronalaženju, obilježavanju i održavanju grobova žrtava komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata, Bebić je izvjestio zastupnike da mu je premijerka Kosor rekla da će, ako bude bilo kakvih novih okolnosti i kada se one sagledaju, preispitati oporbeni zahtjev i odgovoriti Saboru. "Mislim da je to u redu, iako se ovih dana najavljuju demonstracije koje su legitimne ako nisu nasilne", dodao je Bebić i podsjetio kako je jutros šef Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang rekao da premijerka danas ima neodgodive razgovore sa zastupnicima Europskog parlamenta.

Reagirao je SDP-ov zastupnik Davorko Vidović kazavši kako u najavi na vladinoj mrežnoj stranici stoji da za danas nema ni jednog važnijeg događaja. "Ima li veće uvrede da nas se na ovakav način ignorira i ne dođe reći ništa o čemu cijela Hrvatska bruji. Na ulicama su branitelji, seljaci i facebookovci, a premijerka šuti", kazao je Vidović na što je Bebić odgovorio kako smatra da nema razloga da se o tome otvara daljnja rasprava.

Glasnogovornik Vlade Mladen Pavić kazao je nakon subotnjeg prosvjeda u Zagrebu, u kojima je došlo do sukoba prosvjednika i policije, kako ima informacije da je u organizaciji i financiranju prosvjeda sudjelovala i oporba. Premijerka Kosor jučer je izjavila kako bi glasnogovornik Vlade trebao sam dati objašnjenje svoje izjave. Sabor je zasjedanje nastavio raspravom o prijedlogu zakona o subvencioniranju i državnom jamstvu stambenih kredita.