c S
Dnevne novosti

Sabor o Programskom vijeću HRT-a

04.03.2011 07:15 ZAGREB, 3. ožujka 2011.Hina, Hrvatski sabor današnje zasjedanje započinje raspravom o imenovanju članova Programskoga vijeća Hrvatske radiotelevizije, nakon što je saborski Odbor za medije utvrdio listu od 11 kandidata oko kojih su se jednoglasno složili vladajući i oporba.

Josip Jović, Petar Lovrić, Milan Kujundžić, Darko Grivičić, Josip Čerina i Viktorija Car predloženi su od strane vladajućih klubova zastupnika (HDZ, HSS, SDSS i nacionalnih manjina), a Ivo Goldstein, Sanja Ivić, Branko Karabatić, Nada Zgrabljić Rotar i Ante Tomić prijedlozi su imena oporbenih klubova (SDP, HNS/HSU i IDS).

Nakon donešenja novog Zakona o HRT-u, saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije pokrenuo je u prosincu postupak izbora članova Programskog vijeća HRT-a, što je, među ostalim, preduvjet za izbor glavnog ravnatelja HRT-a i razrješenje privremenog stanja na javnoj televiziji.

Na javni poziv, objavljen 13. prosinca, pristiglo je 40 pravovaljanih kandidatura, od kojih je Saboru za imenovanje u Vijeće predloženo 11 kandidata oko kojih su se usuglasili vladajući i oporba. Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić za 12 sati je najavio glasovanje o dosad raspravljenim točkama.