c S
Dnevne novosti

Pustolovni turizam - zajednički projekt Hrvatske i Crne Gore

07.03.2011 07:05 DUBROVNIK, 4. ožujka 2011.(Hina), U Dubrovniku je u petak predstavljen prekogranični projekt "Poslovna suradnja i unapređenje vještina u razvoju pustolovnog turizama" koji se provodi u sklopu programa IPA prekogranične suradnje Hrvatske i Crne Gore.

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) u suradnji s Udrugom za prirodu, okoliš i održivi razvoj "Sunce" i Centrom za inicijative iz područja održiva turizma i UNDP-om Crna Gora počela je provoditi projekt koji će u skladu s novim trendovima u turizmu nadogradnjom i usavršavanjem vještina te upostavom poslovne suradnje pridonijeti razvoju pustolovnog turizma. Kako je istaknuo pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Vinko Prizmić, riječ je o dugoročnu programu HGSS-a, rezultati kojega će biti vrlo vrijedni i za taj dio Hrvatske i za Crnu Goru.

Otvorit će se prostor za novu turističku ponudu, nove prihode za lokalno stanovništvo i nova zapošljavanja, naglasio je Prizmić, dodavši kako će, kad završi projekt koji traje 18 mjeseci, i Hrvatska i Crna Gora biti bogatije za nove sadržaje. Ukupna vrijednost projekta je 387.257 eura, od čega EU financira 322 .609 eura, a projekt bi trebao završiti do lipnja 2012. Programom će se osposobiti 25 vodiča pustolovnog turizma.