c S
Dnevne novosti

Cvitan: USKOK ne koči normalan rad javnih poduzeća

09.03.2011 07:12 ZAGREB, 8. ožujka 2011.(Hina), Ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan izjavio je u razgovoru za Dnevnik Nove TV da USKOK i Državno odvjetništvo ni na koji način ne koče niti sprječavaju normalan rad javnih poduzeća, jer reagiraju jedino na nezakonita postupanja.

Premijerka Jadranka Kosor nakon  sastanka s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca izjavila je da se poslodavci žale na zastoj u realizaciji gospodarskih projekata jer se čelnici javnih poduzeća zbog raširene borbe protiv korupcije nerijetko ne usuđuju odobriti početak tih projekata. "Mi niti kočimo, niti nadziremo rad javnih poduzeća. Međutim, javna poduzeća odnosno oni koji njima upravljaju trebaju se ponašati s tim novcem kao što se ponašaju sa svojim novcem kojeg imaju u kućnom proračunu", kazao je Cvitan.

Na novinarsko pitanje kontrolira li USKOK pojedince u javnim poduzećima ili poslovanje tvrtki Cvitan je ustvrdio da USKOK ne kontrolira ničiji rad, nego se bavi činjenicama i dokazima ako postoji sumnja u kazneno djelo. "Treba biti odgovoran i raditi svoj posao, za to se prima plaća. Prema tome kada govorimo o javnim poduzećima to je odgovornost prema novcu koji je vlasništvo države", poručio je Cvitan, dodavši da su se mnogi do sada ponašali na nedopušten i kriminalan način. Na pitanje kada će takvo ponašanje prestati Cvitan je kazao da je to teško reći, ali da je USKOK svojim istragama poslao jasnu poruku.