c S
Dnevne novosti

IDS osnovao Tajništvo za međunarodne odnose

17.03.2011 07:08 PULA, 16. ožujka 2011.Hina, IDS je unutar stranke osnovao Tajništvo za međunarodne odnose, zbog intenzivnih i brojnih aktivnosti te kontakata s međunarodnim subjektima, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću IDS-a.
Konstituirajuća sjednica IDS-ovog Tajništva za međunarodne odnose održana jučer u Puli, a za tajnika je imenovan Oriano Otočan dok je za njegova zamjenika izabran Duško Kišberi.

Tajništvo ima sedam članova koji će nastaviti i intenzivirati aktivnosti s međunarodnim subjektima, od kojih su, kako se navodi u priopćenju "za IDS najznačajniji kontakti s ELDR-om, ALDE grupom, zakladom Friedrich Naumann, Europskim liberalnim forumom, ali i programski sličnim strankama kao što su Convergencia (CDC) iz Katalonije u Španjolskoj i Liga socijaldemokrata Vojvodine".

"IDS od svog osnutka njeguje i promovira proeuropsku politku i zalaže se što bržu integraciju u Europsku uniju", izjavio je novinarima Oriano Otočan dodavši kako su za IDS međunarodni odnosi iznimno važni, poglavito zbog političkih razloga, ali i zbog edukacije, povezivanja i umrežavanja, kao i razmjene iskustva i ideja. Inače, od međunarodnih nadstranačkih organizacija IDS je od 2006. godine punopravni član ELDR-a odnosno (europske liberalne demokratske stranke), uz to je član i LIBSEEN-a - mreže liberalnih stranaka jugoistočne Europe, dok su mladi IDS-a članovi ISEEL-a -inicijative pomladaka liberalnih stranka jugoistočne Europe, "Lymeca" - europske organizacije mladih liberala, kao i IFLRY-a - svjetske organizacije mladih liberala.