c S
Dnevne novosti

Pokrovac: sastanak s Čobankovićem

21.03.2011 07:12 VINKOVCI, 20. ožujka 2011.Hina, Predstavnici Sindikata hrvatskih seljaka bi se trebali ipak sastati s ministrom poljoprivrede, ribarstva i vodnog gospodarstva Petrom Čobankovićem, a mjesto sastanka još nije određeno, potvrdio je na konferenciji za novinare održanoj na prosvjednom mjestu na južnoj vinkovačkoj obilaznici kod Jarmine predsjednik Sindikata Tomislav Pokrovac.
"Željeli bi smo da do sastanka s ministrom Čobankovićem dođe na području Vukovarsko-srijemske ili Virovitičko-podravske županije ali pristajemo da se sastanak održi i u Zagrebu", kazao je Pokrovac dodajući kako Sindikat "želi da sastanku s ministrom, ukoliko dođe do potpisivanja sporazuma, nazočan bude i predsjednik Republike Ivo Josipović".

Rekao je kako su predstavnici Sindikata jučer bili na sastanku s čelnicima Vukovarsko-srijemske županije koji je inicirao vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, na kojem im je rečeno da se s njima u ponedjeljak želi sastati ministar Petar Čobanković.

U znak dobre volje prosvjednici su, kako je kazao, deblokirali do sada djelomice ili u potpunosti blokirane prometnice na području Vukovarsko-srijemske, Virovitičko-podravske i Brodsko-posavske županije ili će to učiniti tijekom današnjeg dana.

"Ne želim reći da ćemo ponovno blokirati prometnice ukoliko u razgovoru s ministrom Čobankovićem ne postignemo dogovor. Ići ćemo k tome da cilj bude postignut i potpišemo sporazum", kazao je.

Sindikat hrvatskih seljaka traži da sve potpore u ratarstvu, stočarstvu i ribarstvu budu isplaćene u punim iznosima.

Traže i da cijena plavog dizela bude jednaka i za ribare i za poljoprivrednike u iznosu od 4 kune kao i da se deblokiraju svi računi seljaka te izradi državna strategija poljoprivredne proizvodnje za idućih deset godina.