c S
Dnevne novosti

Božinović sa slovenskim veleposlanikom o suradnji

22.03.2011 07:14 ZAGREB, 21. ožujka 2011.(Hina) Ministar obrane Davor Božinović primio je ponedjeljak u nastupni posjet slovenskog veleposlanika Vojka Volka s kojim je razgovarao o dosadašnjoj uspješnoj bilateralnoj obrambenoj suradnji.
Kako je priopćeno iz MORH-a, posebno je istaknuto zadovoljstvo zbog zajedničkog angažmana u Vojno-policijskog školi u Kabulu u Afganistanu, gdje će u obuci afganistanskih snaga sigurnosti sudjelovati i hrvatski i slovenski mentori, ali i mentori iz drugih zemalja regije.

„Ovaj zajednički angažman osigurava ključne sposobnosti za obuku i potporu afganistanskim snagama sigurnosti, ali ima i regionalnu važnost u kontekstu unapređivanja regionalne obrambene suradnje“, rekao je ministar Božinović.

U kontekstu procesa pristupanja euroatlantskim integracijama, također istaknuta je važnost ulaska Republike Hrvatske u EU za sigurnost i stabilnost regije, kao i uloga RH u razmjeni iskustava sa zemljama koje su pokazale jasnu namjeru ulaska u euroatlantske integracije.

Veleposlanik Volk u tom je smislu istaknuo podršku Slovenije za što skoriji završetak pregovora i ulazak Hrvatske u EU, kao i spremnost za pomoć u razmjeni iskustava na tom putu.