c S
Dnevne novosti

Sabor proljetno zasjedanje počinje 6. travnja

29.03.2011 07:24 ZAGREB, 28. ožujka 2011.(Hina), Proljetno zasjedanje Hrvatskog sabora bit će 6. do 8. i 13. do 15. travnja, te 4.- 6., 11.-13., 18.- 20. svibnja, a na dnevnom redu proljetnog zasjedanja Sabora zastupnike očekuje 41 točka, izvjestio je novinare nakon sjednice Predsjedništva predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.
Izvijestio je i da će cijene obroka u saborskom restoranu poskupjeti za četiri kune.

Na upite novinara, predsjednik Sabora Luka Bebić prokomentirao je najavu promjena Zakona o izbornim jedinicama, rekavši kako je „takvu odluku donio Ustavni sud“.

Bebić, kako je rekao, ne misli da HDZ prekrajanjem izbornih jedinica želi osvojiti više mandata. „Moralo se negdje napraviti korektura jer su postojale razlike broja birača po pojedinim izbornim jedinicama“, ustvrdio je.

Bebić je također mišljenja da to „nije zadiranje ni u kakva osnovna prava, već jednostavno treba prilagoditi odluku Ustavnog suda“.

O tome da li je to bilo moguće napraviti ranije, Bebić je rekao da „se možda i moglo“ te da je „bilo nekih ideja oko toga“ i zaključio da „ima dovoljno vremena do jeseni da to bude prihvatljivo svakome“.

Cijena obroka u zastupničkom će restoranu umjesto dosadašnje 32 kune biti 36 kuna, cijena samoposluživanja za službenike ide sa 22 kune na 26 kuna, a za prolazne goste sa 41 na 45 kuna.

Inzistirat će se, kako je rekao Bebić, i na kvaliteti obroka, jer je bilo puno pritužbi.

Namirnice bi, po njegovom mišljenju, mogle u nabavi biti i jeftinije, no propis je da se ide na natječaj, rekao je.

„Kad bi se recimo išlo na pijacu možda bi se to moglo, no mi nemamo mehanizma kako to provesti, pa moramo prihvatiti ono što je zakonito, a to znači da se ide na natječaj“, ustvrdio je Bebić.