c S
Dnevne novosti

Bačić: Pravilnik i Naputak za stambene kredite

05.04.2011 07:25 ZAGREB, 4. travnja 2011.(Hina), Ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić donio je Naputak o načinu rada Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama u provedbi Zakona o subvencioniranju i državnom jamstvu stambenih kredita, priopćilo je danas ministarstvo.
Naputak je objavljen u "Narodnim novinama" od 1. travnja i stupa na snagu danom objave.

Ovim se Naputkom, navodi ministarstvo, propisuje način rada Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama u vezi s provedbom Zakona o subvencioniranju i državnom jamstvu stambenih kredita.

Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama u roku od pet dana od dana stupanja na snagu Naputka objavit će u javnim glasilima poziv svim poslovnim bankama koje posluju u Hrvatskoj za davanje ponude za sklapanje ugovora kojim se obvezuju davati subvencionirane kredite i s tim u vezi obavljati poslove pod uvjetima i na način uređen Zakonom.

Rok za davanje ponuda za sklapanje ugovora o davanju subvencioniranih kredita je osam dana od dana objave poziva u javnim glasilima.

Ministarstvo navodi i kako je u "Narodnim novinama" od 1. travnja objavljen i Pravilnik o utvrđivanju uvjeta za ostvarivanje prava na jamstvo Republike Hrvatske za otplatu kamata na stambene kredite.

Ovim se Pravilnikom utvrđuju uvjeti za ostvarivanje prava na jamstvo Republike Hrvatske za otplatu kamata koje je odobreno na temelju Zakona o subvencioniranju i državnom jamstvu stambenih kredita.

Pravilnik je stupio na snagu danom objave u "Narodnim novinama", stoji u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.