c S
Dnevne novosti

MVPEI: Plenković primio predstavnike NATO-ove inicijative

06.04.2011 07:18 ZAGREB, 5. travnja 2011.(Hina) Državni tajnik za europske integracije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Andrej Plenković primio je u utorak predstavnika stručnog tima NATO-ove inicijative "Izgradnja integriteta i smanjenje rizika od korupcije u obrambenom ustrojstvu" sira Stewarta Eldona, priopćeno je iz MVPEI-ja.
Sastanak je organiziran u okviru posjeta predstavnika NATO-ove inicijative (Building Integrity Initiative) u Republici Hrvatskoj, s ciljem održavanja dodatnih konzultacija po pitanju finaliziranja Procjene za Hrvatsku u okviru navedene Inicijative, kaže se u priopćenju.

Istaknuta je važnost Inicijative za podizanje svijesti, promicanje dobrih praksi i osiguravanje praktičnih alata koji pomažu pri smanjivanju korupcije u sigurnosnom sektoru kroz ojačavanje transparentnosti.

Državni tajnik Plenković predstavio je aktualnu dinamiku hrvaskih pristupnih pregovora s Europskom unijom te pobliže prezentirao napore poduzete u okviru 23. poglavlja, Pravosuđe i temeljna prava, a vezano uz provedbu Plana aktivnosti za ispunjavanje mjera slijedom Privremenog izvješća Europske komisije, posebice u području reforme pravosuđa te suzbijanja korupcije.

Naglasio je da sveobuhvatnost poduzetih mjera predstavlja jamstvo ireverzibilnosti reformskog procesa u Hrvatskoj, kaže se u MVPEI-jevu priopćenju.