c S
Dnevne novosti

Izmjena Odluke o osnivanju Nacionalnog vijeća za elektroničko poslovanje

15.04.2011 07:16 ZAGREB, 14. travnja 2011.(Hina), Na sjednici Vlade RH izmijenjena je i dopunjena Odluka o osnivanju Nacionalnog vijeća za elektroničko poslovanje, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.
Odlukom Vlade RH imenovana su 23 člana Nacionalnog vijeća, predsjedatelj i tajnik Nacionalnog Vijeća, te je određena naknada za njihov rad.

Nacionalno vijeće osnovano je s ciljem razmatranja, utvrđivanja i promicanja svih bitnih pitanja razvitka elektroničkog poslovanja u Republici Hrvatskoj, a osobito prioritetnih mjera i razvojnih ciljeva kako bi se postigli efekti na nacionalnoj razini i na razini institucija.

U cilju što operativnijeg rada Nacionalnog vijeća, na 1. sjednici Nacionalnog vijeća održanoj 3. veljače 2011., prihvaćen je prijedlog Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva da se sastav Nacionalnog vijeća proširi za dva nova člana, prof.dr.sc. Dianu Šimić i mr.sc. Rina Matića, koji su već niz godina aktivni na području unaprjeđenja elektroničkog poslovanja.

Donesena je Odluka o pokretanju postupka za sklapanje Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Republike Albanije o namiri duga Republike Albanije prema Republici Hrvatskoj.

Ovlašćuje se ministrica financija Martina Dalić da u ime Vlade RH potpiše Ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Republike Albanije o namiri duga Republike Albanije prema Republici Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.