c S
Dnevne novosti

Jandroković s Cavusogluom: Hrvatska podupire reformu VE-a

29.04.2011 07:10 ZAGREB, 28. travnja 2011.(Hina), Potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u četvrtak u Zagrebu predsjednika Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Mevluta Cavusoglua kojem je rekao da Hrvatska pridaje veliku važnost djelovanju Vijeća Europe, suradnji s tijelima Vijeća te podržava demokratske vrijednosti i ljudska prava koje ono promovira, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).
Jandroković je rekao da Zagreb podupire reformske procese u Vijeću Europe te dodao kako je hrvatska strana izrazito zainteresirana za njihov uspješan ishod.

Prema priopćenju, Cavusoglu je pohvalio konstruktivan doprinos Hrvatske u spomenutim procesima, ali i napredak ostvaren u kratkom vremenskom razdoblju koliko je Hrvatska članica Vijeća Europe.

Jandroković je upoznao svog sugovornika s trenutnim stanjem hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom, s naporima koje poduzima vlada kako bi se zaključili do kraja lipnja ove godine i s vremenskim okvirom svih postupaka koje je potrebno obaviti do konačnog primitka Hrvatske u punopravno članstvo Unije.

Sugovornici su razgovarali i o trenutnoj situaciji u jugoistočnoj Europi, što je ministar Jandroković iskoristio kako bi prenio hrvatska gledišta na aktualnu situaciju u regiji, navodi se u priopćenju MVPEI-a.