c S
Dnevne novosti

UN-ovo osoblje napustilo Libiju

02.05.2011 07:02 NEW YORK, 1. svibnja 2011.(Hina/Reuters), Dvanaest članova osoblja misije Ujedinjenih naroda u Tripoliju napustilo je u nedjelju Libiju zbog nemira u glavnome gradu, objavljeno je u nedjelju iz UN-ova sjedišta u New Yorku.
Osoblje UN-ove misije u Tripoliju napustilo je zemlju nakon napada prosvjednika na zgrade britanskog i talijanskog veleposlanstva u tom gradu.

Napadi su izvedeni nakon NATO-ovih zračnih napada u subotu u kojima su, prema službenim libijskim izvorima ubijeni sin libijskoga vođe Moamera Gadafija i njegovo troje unučadi.

"U Tripoliju su nastali nemiri i osoblje misije odlučilo je napustiti grad", izvijestila je glasnogovornica UN-ova Ureda za koordinaciju humanitarnih pitanja Stephanie Bunker.

Prema medijskim izvješćima uredi misije UN-a u Tripoliju opljačkani su i devastirani u noći na nedjelju, no u UN-ovu priopćenju nema potvrde te informacije.

U priopćenju se navodi da će međunarodno osoblje UN-a područje zapadne Libije do daljnjega pokrivati iz susjednoga Tunisa.

UN ima svoj ured i u Bengaziju, u istočnom dijelu Libije, no ova se odluka ne odnosi na njih, kazala je Bunker.