c S
Dnevne novosti

Senat Sveučilišta u Dubrovniku o novim zakonima

13.05.2011 07:16 DUBROVNIK, 12. svibnja 2011.(Hina), Senat Sveučilišta u Dubrovniku je nakon sjednice, na kojoj je raspravljao o prijedlozima zakona u području visokog obrazovanja i znanosti, priopćio da je suglasan da se oni upute u proceduru, a predlaže da prije drugog čitanja Vlada iznese svoj stav o ulaganjima u dalju reformu sustava visokog obrazovanja i znanosti.
Kako je priopćeno po završetku sjednice, Sveučilište u Dubrovniku suglasno je da se tekstovi nacrta prijedloga zakona iz područja znanosti i vosokog obrazovanja i to zakon o sveučilištu, zakon o znanstvenoj djelatnosti i zakon o visokom obrazovanju upute mjerodavnim tijelima u redovitu proceduru radi njihova donošenja.

Budući da Ministarstvo zanosti, obrazovanja i športa predlaže donošenje tih zakona kroz dva čitanja, Senat Sveučilišta u Dubrovniku upućuje sve zainteresirane da pojedinačne prijedloge u vezi s predloženim tekstovima dostave Ministarstvu u produljenom trajanju javne rasprave.

Sveučilište u Dubrovniku drži da su za daljnju provedbu reforme sustava visokog obrazovanja i znanosti potrebna dodatna veća ulaganja u sustav pa predlaže da prije drugog čitanja o tome svoj stav iznese Vlada RH.