c S
Dnevne novosti

Kosor na Europskom gospodarskom kongresu u Poljskoj

16.05.2011 07:10 ZAGREB, 13. svibnja 2011.(Hina), Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor sudjelovat će u ponedjeljak na trećem Europskom ekonomskom kongresu u poljskom gradu Katowicama, koji će se baviti nekim od najvažnijih problema svjetskog gospodarstva, gospodarskim stanjem u Europi te financijskim izgledima Europske unije.
Počasni predsjedavajući kongresa ponovno će biti predsjednik Europskog parlamenta Jerzy Buzek, a uz premijerku Kosor, nazočit će mu predsjednici vlada Poljske, Mađarske, Slovačke i Češke, Donald Tusk, Viktor Orban, Iveta Radičova i Petr Nečas koji će poslije sastanka u ponedjeljak održati i zajedničku konferenciju za novinare.

Glavna tema ovog kongresa bit će konkurentno europsko gospodarstvo, pri čemu će sudionici i panelisti razmotriti koje akcije treba poduzeti, koje procese pokrenutu i koje prioritete istaknuti kako bi se europsko gospodarstvo moglo uspješno nositi s najbrže rastućim gospodarstvima Azije i obje Amerike.

Riječ je o trećem izdanju najvećeg poslovnog foruma u Srednjoj Europi na kojem će se tijekom tri dana raspravljati i o energetskom i klimatskom paketu i njegovom utjecaju na gospodarstvo, poljskom predsjedanju Europskom unijom u drugoj polovini 2011. prijevoznoj politici i važnosti inovacija u gospodarstvu Organizatori procjenjuju da će ovogodišnji kongres, koji se održava do srijede, privući više sudionika nego prošlogodišnji na kojem je bilo više od četiri tisuće sudionika i koji je pratilo više od 300 novinara, a očekuje se održavanje 90-ak panel rasprava.