c S
Dnevne novosti

Jandroković na Jadransko-jonskoj inicijativi

23.05.2011 07:10 ZAGREB, 20. svibnja 2011.(Hina), Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjeluje u Bruxellesu, na ministarskom sastanku Jadransko-jonske inicijative, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.
U okviru XIII. zasjedanja Jadransko-jonskog vijeća, ministri vanjskih poslova raspravljat će o eurointegracijskim procesima u jugoistočnoj Europi, Strategiji Europske unije za Jadransko-jonsku makroregiju u kontekstu njezina trenutnog stanja te budućeg razvoja i perspektiva, a očekuje se i usvajanje Deklaracije iz Bruxellesa.

Nakon ministarskog sastanka Jadransko-jonske inicijative potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastat će se s ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore Milanom Roćenom.

Ministri će održati sastanak u funkciji supredsjedatelja Mješovitog hrvatsko-crnogorskog povjerenstva za pripremu pravnog postupka za razgraničenje na moru između Republike Hrvatske i Crne Gore pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu.