c S
Dnevne novosti

Brijuni: savjetovanje državnih odvjetnika

24.05.2011 07:18 BRIJUNI, 23. svibnja 2011.hina, Dužnosnici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH) te županijski i općinski državni odvjetnici okupili su se na tradicionalnom savjetovanju državnih odvjetnika koje se održava na Brijunima.
Kako je priopćio DORH, ovogodišnje dvodnevno savjetovanje državnih odvjetnika otvorio je uvodnom riječju glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić koji je pozdravio dužnosnike Državnog odvjetništva Republike Hrvatske te županijske i općinske državne odvjetnike i čestitao im Dan državnog odvjetništva.

Sudionike skupa pozdravio je i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković koji je nazočio prijepodnevnom dijelu savjetovanja. Tom je prigodom istaknuo ulogu i značaj Državnog odvjetništva te savjesnost i uspješan rad te je u prilog tomu iskazao potporu Ministarstva pravosuđa cjelokupnoj državnoodvjetničkoj organizaciji.

U povodu Dana državnog odvjetništva, DORH je dodijelilo priznanja za rad na konkretnim predmetima, i to zamjeniku županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku Zlatku Bučeviću za kazneni predmet i zamjenici županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu Lendi Pezzi za građansko-upravni predmet.

Sudionici savjetovanja tijekom dana razmatrali su rad državnih odvjetništava tijekom 2010. godine te rad tijekom ove godine kao i više tema iz državno-odvjetničke nadležnosti i postupanja.

U radu ovog skupa sudjeluje osamdesetak dužnosnika a ovogodišnje savjetovanje obuhvaća teme od prikaza rada državnih odvjetništava do razmatranja tema iz nadležnosti državnih odvjetništava. Savjetovanje je radnog karaktera zbog čega je zatvoreno za javnost.