c S
Dnevne novosti

Kosor vjeruje da će dnevni red VNS-a uskladiti do kraja dana

31.05.2011 07:14 POREČ, 30. svibnja 2011.Hina, Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor je u Poreču rekla kako vjeruje da će se do kraja dana uskladiti dnevni red sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS).
Odgovarujući na pitanje kakav će biti dnevni red VNS-a, premijerka je rekla da Vijeće za nacionalnu sigurnost sazivaju predsjednik Republike i predsjednik Vlade RH i da ga jedan bez drugoga ne mogu sazvati.

Kako je rekla, poslala je pismeni prijedlog vjerujući kako će dnevni red biti usklađen do kraja dana i pritom je predložila da na sjednici budu isključivo članovi tog vijeća.

"Vjerujem da će Vijeće donijeti dobre zaključke jer je iznimno važno da jačamo institucije i da ih zaštitimo od bilo kakvih udara. Pogotovo je važno da zaštitimo pravosuđe i sudove od bilo kakvih pritisaka osoba protiv kojih se vodi neki postupak, ili osoba koje su osumnjičene, ili protiv kojih su podnesene kaznene prijave ili se vodi postupak na sudu", naglasila je premijerka Kosor.

Na pitanje hoće li na sjednici Vijeća biti nazočan i ravnatelj policije Oliver Grbić premijerka je odgovorila da on, kao ni bilo koji ravnatelj policije, nije član VNS-a.

Bilo je prijedloga iz Ureda predsjednika da se na sjednicu pozove predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić.

No, čujem da je predsjednik jučer prihvatio prijedlog da na sjednici VNS-a budu isključivo članovi Vijeća", rekla je premijerka Kosor, koja vjeruje da će to biti "dobra sjednica s dobrim zaključcima te da ćemo još jače ići dalje u borbi protiv kriminala i korupcije".