c S
Dnevne novosti

Hrvatski vojnici u međunarodnim misijama obilježili Dan OS-a

31.05.2011 07:12 ZAGREB, 30. svibnja 2011.(Hina), Pripadnici 17. kontingenta Hrvatske vojske (HRVCON) u međunarodnoj operaciji ISAF-a u Afganistanu, 6. HRVCON-a u mirovnoj misiji UNDOF-a na Golanskoj visoravni i 7. HRVCON-a u mirovnoj operaciji KFOR-a na Kosovu prigodno su obilježili 20. obljetnicu formiranja Oružanih snaga RH, Dan OS RH i Dan HKoV-a, priopćio je u ponedjeljak MORH.
U spomenutim je misijama tom prigodom održano postrojavanje pripadnika HRVCON-a i uručeni su izvodi promaknutim i pohvaljenim vojnicima.

Zapovjednik 17. HRVCON-a u misiji ISAF-a u Afganistanu brigadir Blaž Beretin istaknuo je kako uspjeh pripadnika OS RH koji su postigli u ovih 20 godina treba biti poticaj svim naraštajima hrvatskih vojnika, priopćeno je.

Zapovjednik 6. HRVCON-a u mirovnoj misiji UNDOF-a na Golanskoj visoravni bojnik Denis Vuković istaknuo je kako su pripadnici 6. HRVCON-a izvrsno obavili svoje zadaće koje su stavljene pred njih, dok je zapovjednik 7. HRVCON-a u mirovnoj operaciji KFOR-a na Kosovu satnik Tihomir Majerić u svom obraćanju naglasio stručnost pripadnika HRVCON-a u izvršenju zadaća i besprijekornost na svim razinama u misiji KFOR-a.

U sklopu obilježavanja Dana OS RH, za pripadnike HRVCON-a u misijama održane su i svete mise za poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, priopćeno je iz MORH-a.