c S
Dnevne novosti

VNS podržava odlučnu borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala

01.06.2011 07:18 ZAGREB, 31. svibnja 2011.(Hina), Vijeće za nacionalnu sigurnost (VNS) podržalo je odlučnu borbu institucija države protiv korupcije i organiziranog kriminala, radi osiguranja integriteta i neovisnosti institucija kaznenopravnog sustava te zaštite ljudskih prava, te potiče sva nadležna tijela da u okviru svoje nadležnosti provjere navodne zlouporabe kaznenopravnog sustava te ga o tome izvijeste, a potiče i sve institucije da beskompromisno nastave borbu protiv svih oblika kriminala, priopćio je Ured VNS-a nakon sjednice održane na Pantovčaku.
Vijeće za nacionalnu sigurnost na svojoj sjednici održanoj 31. svibnja 2011. godine, raspravljalo je o sigurnosnim aspektima posjete Pape Republici Hrvatskoj, osiguranju neovisnosti i integriteta državnih tijela i optužbama o navodnim zlouporabama institucija kaznenopravnog sustava u političke svrhe, sigurnosnim aspektima nadolazeće turističke sezone te sigurnosti pripadnika Hrvatske vojske u mirovnim misijama, navodi se u priopćenju.

"Vijeće za nacionalnu sigurnost podržalo je odlučnu borbu institucija države protiv korupcije i organiziranog kriminala, radi osiguranja integriteta i neovisnosti institucija kaznenopravnog sustava te zaštite ljudskih prava, Vijeće potiče sva nadležna tijela da u okviru svoje nadležnosti provjere navodne zlouporabe kaznenopravnog sustava te o tome izvijeste Vijeće. Vijeće potiče sve institucije da beskompromisno nastave borbu protiv svih oblika kriminala. Vijeće za nacionalnu sigurnost izvješteno je o organizacijskim i sigurnosnim aspektima posjete Svetog oca Hrvatskoj i konstatiralo da se sve pripreme odvijaju na predviđeni način. Vijeće za nacionalnu sigurnost razmatralo je i sigurnosne pripreme za turističku sezonu te temeljem izviješća nadležnih tijela istaknulo kako je Hrvatska iznimno sigurna zemlja, kako za domaće, tako i za strane turiste", navodi se u priopćenju.