c S
Dnevne novosti

Ministarstvo razrađuje postupanje s nezakonitim građevinama

02.06.2011 07:24 ZAGREB, 1. lipnja 2011.(Hina), U Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva održan je drugi radni sastanak o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju i gradnji i Nacrtu prijedloga Zakona o postupanju s nezakonitim građevinama, a vodio ga je ministar Branko Bačić.
Ministarstvo u priopćenju navodi da je ministar zahvalio nazočnim predstavnicima institucija i strukovnih udruga na dostavljenim prijedlozima i primjedbama za izmjenu i dopunu Zakona o prostornom uređenju i gradnji.

Mnogi prijedlozi i mišljenja stručnih institucija uvaženi su i uvršteni u Nacrt zakona, navodi to ministarstvo.

Dodaje da su na sastanku predstavili i Nacrt prijedloga Zakona o postupanju s nezakonitim građevinama.

Na sastanku su bili državni tajnici i ravnatelji uprava te predsjednik Udruženja hrvatskih urbanista Ninoslav Dusper, predsjednik Udruženja hrvatskih arhitekata Hrvoje Hrabak, predsjednik Hrvatske komore inženjera građevinarstva Zvonimir Sever, predsjednik Hrvatske komore arhitekata Tomislav Ćurković te predsjednik Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije Branko Kleković.

Nazočni su bili i direktor Udruge poslodavaca graditeljstva Hrvatske udruge poslodavaca Zdenko Karakaš, članica Savjeta prostornog uređenja Republike Hrvatske Helena Knifić-Schaps, ravnatelj Državne geodetske uprave Željko Bačić te njihovi suradnici, stoji u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.