c S
Dnevne novosti

Plenković na okruglom stolu o Hrvatskoj i EU-u

03.06.2011 07:10 ZAGREB, 2. lipnja 2011.(Hina), Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković sudjelovao je u četvrtak u Informacijskom centru Europske unije u Zagrebu, na okruglom stolu Hrvatska i EU – završetak pregovora, održanom u okviru svečanosti povodom završetka akademske godine Visoke novinarske škole, priopćeno je iz ministarstva.
Na svečanosti su bili i šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren, mađarski veleposlanik Gabor Ivan te dekan Visoke novinarske škole Mate Granić.

Državni tajnik Plenković čestitao je polaznicima na završetku akademske godine i naglasio doprinos Visoke novinarske škole razvoju novinarstva u Hrvatskoj, kroz stvaranje i obrazovanje novih generacija medijskih djelatnika.

Govorio je o zaključnoj fazi pregovora Hrvatske i Europske unije, kao i o pozitivnim učincima koje provedene reforme imaju na hrvatsko društvo.

Istaknuo je cilj potpisivanja Ugovora o pristupanju do kraja godine te je naglasio da promijenjena metodologija pregovora omogućuje Hrvatskoj da potpuno spremna postane nova članica Unije.

Izvijestio je i o dosadašnjim i planiranim aktivnostima Vlade u pogledu Komunikacijske strategije za informiranje hrvatske javnosti o Europskoj uniji i pripremama za članstvo, a u svjetlu referenduma, kaže se u MVPEI-jevu priopćenju.

Naglasio je i potrebu uključivanja što šireg kruga društvenih skupina u referendumsku kampanju, istaknuvši sinergijsku ulogu institucija Vlade, strukovnih udruga, znanstvenih institucija, nevladinih organizacija te medija u informiranju javnosti o svim aspektima članstva u Europskoj uniji.

Vezano uz istraživanja javnog mnijenja o stavovima hrvatskih građana spram pristupanja u Europsku uniju, naglasio je postojanje kontinuirane i stabilne potpore hrvatskih birača ulasku u Uniju.