Mapa portala English O nama > Podrška korisnicima  01 5999 918
Traži po   > Po zbirkama  Pomoć prilikom traženja Video klipovi  
IUS-INFO > Dnevni IUS-INFO > Novosti > Arhiva novosti: Siječanj 2017
 

Novosti

Arhiva novosti od 1.1.2017 do 31.1.2017

20.1.2017

Odbor za pravosuđe opet bez kandidata za članove DSV-a i DOV-a

PRAVDA

ZAGREB, 19. siječnja 2017. (Hina), Saborski Odbor za pravosuđe ni u četvrtak nije predložio kandidate za članove Državnog sudbenog vijeća (DSV) i Državnoodvjetničkog vijeća (DOV) iz reda zastupnika, a ta je točka skinuta s dnevnog reda na prijedog Marije Jelkovac (HDZ), potpredsjednice Odbora.
20.1.2017

Hrvatski sabor u petak o izvješću saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva

ZAGREB, 19. siječnja 2017. (Hina), Hrvatski sabor u petak nastavlja sjednicu raspravom o izvješću saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva, a trebalo bi uslijediti i glasovanje o dosad raspravljenim točkama.
20.1.2017

Glavašević u Saboru opet prozvao Ministarstvo obrazovanja

ZAGREB, 19. siječnja 2017. (Hina), Saborski zastupnik SDP-a Bojan Glavašević 'iskoristio' je u četvrtak raspravu o izmjenama dvaju obrazovnih zakona kako bi opetovano prozvao Ministarstvo znanosti i obrazovanja i njegovo čelništvo.
20.1.2017

Plenković: Razgovori s Molom idući tjedan; razmotrit će se svi modeli

ZAGREB, 19. siječnja 2017. (Hina), Predsjednik Vlade Andrej Plenković kazao je u četvrtak kako će novoosnovani savjet za pregovore s Molom razmotriti sve modele otkupa udjela mađarske kompanije u Ini, ali da mu se onaj vezan uz prodaju udjela u HEP-u i dalje čini najboljim te je najavio da će se najvjerojatnije idućeg tjedna nastaviti kontakti s mađarskom stranom na tu temu.
20.1.2017

Bankarica tvrdi da nije otkrila što je Uskok zanimalo o računima obitelji Mamić

ZAGREB, 19. siječnja 2017. (Hina), Bankarica Ivana Petrak u četvrtak je na početku suđenja na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu s optuženičke klupe ustvrdila da nije kriva za odavanje podataka Mariju Mamiću kojemu je, prema tvrdnjama iz optužnice, otkrila što je o računima obitelji Mamić 2015. zanimalo Uskokove istražitelje.
20.1.2017

Donald Trump danas postaje 45. američki predsjednik

WASHINGTON, 20. siječnja 2017. (Hina), Njujorški multimilijarder Donald Trump danas će polaganjem prisege na Capitolu postati 45. američki predsjednik.
20.1.2017

Hrvatskoj i Srbiji europski novac za zajedničku obnovu i zaštitu od poplava

SUBOTICA, 19. siječnja 2017. (Hina), Hrvatskoj i Srbiji bit će na raspolaganju 1,4 milijuna eura za sanaciju infrastrukture i bioraznolikosti na području Srijema i Srijemske županije koje su 2014. pretrpjele veliku štetu od poplava, javila je u četvrtak Radio televizija Vojvodine (RTV).
19.1.2017

Saborski zastupnici pozdravili donošenje novog zakona o nabavi i registraciji oružja

SABOR 2

ZAGREB, 18. siječnja 2017. (Hina), Saborski zastupnici u srijedu su u raspravi u Saboru o Prijedlog zakona o nabavi i registraciji oružja građana, pozdravili donošenje novog zakona, ali i ukazali na postojanje više spornih elemenata koji povećavaju administrativne odredbe i otežavaju posjedovanje oružja, te predložili da zakon umjesto hitnu, prođe redovitu saborsku proceduru.
19.1.2017

Hrvatski sabor: i proljetna sezona nastavljena stankom

ZAGREB, 18. siječnja 2017. (Hina), Nastavljajući 'uhodanu' praksu, tri zastupnička kluba u srijedu su, na početku sjednice, zatražili da im se odobre stanke u radu Hrvatskog sabora kako bi mimo najavljene točke dnevnog reda, mogli govoriti o temama koje drže aktualnima.
19.1.2017

Petrov: Novac za otkup Ine može se namaknuti izdavanjem državnih obveznica

ZAGREB, 18. siječnja 2017. (Hina), Predsjednik Hrvatskog sabora i čelnik Mosta Božo Petrov u srijedu je na HTV-u iznio Mostovo stajalište o prodaji dionica HEP-a za otkup Ine, istaknuvši kako prodaja dijela HEP-a nije jedina opcija. i da Most ima model po kojem se novac može namaknuti izdavanjem državnih obveznica.
19.1.2017

Još jednom odgođeno pripremno ročište za suđenje Vidoševiću

ZAGREB, 18. siječnja 2017. (Hina), Zagrebački Županijski sud u srijedu ponovno nije odlučio o početku suđenja bivšem predsjedniku Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadanu Vidoševiću, suoptuženom da je iz te ustanove izvukao najmanje 39 milijuna kuna jer je pripremno ročište ovoga puta odođeno zbog bolesti suoptužene Zdenke Peternel.
19.1.2017

Aleksić najavio dva zakonska prijedloga

ZAGREB, 18. siječnja 2017. (Hina), Saborski zastupnik Snage Goran Aleksić rekao je u srijedu kako je pripremio dva zakona - prvi bi trebao zaustaviti "manipuliranje kamatnim stopama koje provode hrvatske banke", a drugi bi pomogao dužnicima koji su ugovorili kredite s, kako je rekao, navodno ilegalnim zadrugama koje nisu imali licencu za rad u Hrvatskoj da lakše dođu do pravde.
19.1.2017

Petrov za konstruktivnu raspravu sa Slovenijom

ZAGREB, 18. siječnja 2017. (Hina), Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov primio je u srijedu u nastupni posjet slovensku veleposlanicu Smiljanu Knez i rekao joj da se zalaže za kosntruktivnu raspravu i bilateralno rješenje graničnog spora, priopćeno je iz Sabora.
19.1.2017

Rusija tvrdi da ispunjava obveze iz Konvencije UN-a o pravima djeteta

MOSKVA, 18. siječnja 2017. (Hina), Dječja pravobraniteljica Ruske Federacije Ana Kuznecova ustvrdila je u srijedu, komentirajući presudu Europskog suda za ljudska prava prema tužbi u vezi primjene zakona koji brani građanima SAD-a posvajanje djece iz Rusije, da Rusija ispunjava sve obveze iz Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta.
18.1.2017

Povjerenstvo za sukob interesa pokreće postupak protiv Martine Dalić

KONFERENCIJSKA DVORANA

ZAGREB, 17. siječnja 2017. (Hina), Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na sjednici u utorak odlučilo je pokrenuti postupak u predmetu dužnosnice Martine Dalić, potpredsjednice vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta, premda je većinom glasova usvojilo zaključak da do sada u obnašanju dužnosti nije privatan interes bračnog druga, člana uprave Ine Nike Dalića, stavila iznad javnog, niti da je javnu dužnost koristila za ostvarenje privatnog interesa.
18.1.2017

Vrhovni sud ponovno ukinuo presudu u aferi "Nanbudo"

ZAGREB, 17. siječnja 2017. (Hina), Vrhovni sud ponovno je ukinuo presudu u aferi "Nanbudo" kojom su bivši glavni tajnik HNS-a Srećko Ferenčak i Petar Turković u rujnu 2014. nepravomoćno osuđeni na djelomično uvjetne kazne od godine i dva mjeseca te vraćanje nezakonte zarade ostvarene na preprodaji gradskog zemljišta.
18.1.2017

Mrsić: Izmjene zakona o strancima otvaraju vrata uvozu jeftine radne snage

ZAGREB, 17. siječnja 2017. (Hina), Zastupnik SDP-a Mirando Mrsić u utorak je u Hrvatskom saboru procijenio kako će se izmjenama Zakona o strancima otvoriti vrata za ulazak nekvalificirane radne snage u Hrvatsku, te posljedično srušiti cijena rada.
18.1.2017

Bivša službenica odbacila optužbe da je HZZO na braniteljskim bolovanjima oštetila za 30 milijuna kuna

ZAGREB, 17. siječnja 2017. (Hina), Bivša službenica Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Jadranka Dinčir u utorak je na zagrebačkom Županijskom sudu odbacila tvrdnje tužiteljstva da je, na poticaj suoptuženog Branka Beusa, nezakonitom isplatom braniteljskih naknada zbog bolovanja kao posljedice sudjelovanja u Domovinskom ratu HZZO oštetila za više od 30 milijuna kuna.
18.1.2017

Liječnici koncesionari: HZZO nas neopravdano kažnjava zbog stope bolovanja

ZAGREB, 17. siječnja 2017. (Hina), Hrvatska udruga koncesionara primarne zdravstvene zaštite (HUKPZZ) izrazila je u utorak nezadovoljstvo Zakonom o zdravstvenoj zaštiti poručivši kako ih HZZO neopravdano kažnjava zbog stope bolovanja, pri čemu ne daje odgovor na pitanje o budućnosti koncesija i hoće li krenuti njihovo raspisivanje dok broj koncesionara opada.
18.1.2017

Cerar se nada skorom posjetu premijera Plenkovića

LJUBLJANA, 17. siječnja 2017. (Hina), Slovenski premijer Miro Cerar izrazio je nadu u skorašnji posjet hrvatskog premijera Andreja Plenkovića Sloveniji u utorak u emisiji u kojoj je govorio o potencijalnoj opasnosti ponavljanja izbjegličke krize pri čemu je komentirao odnose sa susjednom Hrvatskom.
18.1.2017

Antonio Tajani je novi predsjednik Europskog parlamenta

STRASBOURG, 17. siječnja 2017. (Hina), Dosadašnji potpredsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani iz Europske pučke stanke (EPP) novi je predsjednik Europskog parlamenta nakon pobjede u četvrtom i odlučujućem krugu glasovanju s potporom 351 zastupnika, dok je njegov socijaldemokratski takmac Gianni Pittela osvojio 282 glasa.
17.1.2017

Petrov: Nakon aktualnog prijepodneva, Zakon o strancima

SABOR

ZAGREB, 16. siječnja 2017. (Hina), Najavljujući sjednicu Hrvatskog sabora za utorak, predsjednik Sabora Božo Petrov rekao je da će nakon aktualnog prijepodneva na rasporedu biti Zakon o strancima, a potom, u srijedu, izvješće premijera o stanju u Europskoj uniji.
17.1.2017

Tusk kaže da je Hrvatska u 25 godina ostvarila "nevjerojatno"

ZAGREB, 16. siječnja 2017. (Hina), Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk izjavio je u ponedjeljak u Zagrebu da je Hrvatska od međunarodnog priznanja prije 25 godina ostvarila "nevjerojatna postignuća" i da danas igra ključnu ulogu u jugoistočnoj Europi.
17.1.2017

Petrov: Raspravlja se o različitim modelima povrata vlasništva nad Inom

ZAGREB, 16. siječnja 2017. (Hina), Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov istaknuo je u ponedjeljak govoreći o razgovorima Mosta i HDZ-a o modelu povrata cjelokupnog vlasništva Ine  privatizacijom dijela HEP-a kako se vode konstruktivni razgovori i da na tome radi zajednička radna skupina te da se raspravlja o različitim modelima. 
17.1.2017

Ministarstvo zdravsta poručuje da je otvoreno za dijalog o Imunološkom zavodu

ZAGREB, 16. siječnja 2017. (Hina), Ministarstvo zdravstva priopćilo je u ponedjeljak, nakon što su sindikalni povjerenici Imunološkog zavoda (IMZ) napustili sastanak jer na njega nije došao ministar zdravstva Milan Kujundžić, već predstavnici ministarstva koji se bave problemom IMZ-a, kako je uvijek otvoreno za dijalog o svim konstruktivnim inicijativama usmjerenim na dugoročno rješavanje problema Imunološkog zavoda.
17.1.2017

Bandić najavio 400 novih radnih mjesta na proljeće u start-up tvrtkama na ZV-u

ZAGREB, 16. siječnja 2017. (Hina), Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je obišao budući prostor Tehnološkog parka na prvom katu paviljona 12 Zagrebačkog velesajma te najavio da će se u tom prostoru krajem ožujka ili početkom travnja otvoriti oko 400 radnih mjesta u 120 start-up zajednica.
17.1.2017

Merkel neizravno odgovorila Trumpu: Europljani drže sudbinu u vlastitim rukama

BERLIN, 16. siječnja 2017. (Hina), Sudbina Europe u njezinim je vlastitim rukama, kazala je u ponedjeljak njemačka kancelarka Angela Merkel odgovarajući neizravno na komentare novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je ustvrdio da će nakon Velike Britanije i druge zemlje početi napuštati Europsku uniju.
17.1.2017

Erjavec će tužiti Europsku komisiju zbog terana

BRUXELLES/LJUBLJANA, 16. siječnja 2017. (Hina), Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izjavio je u ponedjeljak u Bruxellesu da se zauzima za podizanje tužbe protiv Europske komisije ako ona donese akt kojim se hrvatskim proizvođačima terana omogućava daljnje korištenje naziva te vinske sorte.
16.1.2017

Grabar Kitarović: Zahvala svima koji su se izborili za međunarodno priznanje Republike Hrvatske

PREDSJEDNICA

ZAGREB, 15. siječnja 2017. (Hina), Nakon što je prisustvovala misi zahvalnici u zagrebačkoj katedrali, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uputila je svima čestitku u povodu 25. obljetnicu međunarodnog priznanja Hrvatske te zahvalila svima koji su se za to izborili.
16.1.2017

Završena javna rasprava o nacrtu prijedloga zakona o subvencioniranju stambenih kredita

ZAGREB, 13. siječnja 2017. (Hina), Završena je javna rasprava o nacrtu prijedloga zakona o subvencioniranju stambenih kredita, koji bi, kako najavljuje iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, trebao stupiti na snagu i početi se primjenjivati u drugoj polovici ove godine.
16.1.2017

Bivša sutkinja Ustavnog suda Slavica Banić dobila spor protiv Globusa i naknadu za duševne boli

ZAGREB, 13. siječnja 2017. (Hina), Općinski građanski sud u Zagrebu nepravomoćno je presudio da Hanza media kao izdavač tjednika Globus treba bivšoj sutkinji Ustavnog suda Slavici Banić platiti 30.000 kuna zbog povrede prava osobnosti, duševnog mira, ugleda časti i dostojanstva objavom teksta "Šeksova akcija za oslobađanje Glavaša" u srpnju 2009.
16.1.2017

HGK se uključila u projekt ugradnje dizala u stambenim zgradama

ZAGREB, 15. siječnja 2017. (Hina), Na inicijativu Koordinacijskog odbora društava i udruga umirovljenika Hrvatske pošte i Hrvatskog telekoma, Hrvatska gospodarska komora (HGK) se, s Hrvatskom udrugom za dizala, uključila u projekt ugradnje osobnih dizala u višestambene zgrade visine četiri do pet katova uz korištenje sredstava iz EU fondova, priopćeno je u nedjelju iz HGK.
16.1.2017

Kujundžić: Spajamo bolničke odjele, moguća nova sanacija zdravstva

ZAGREB, 15. siječnja 2017. (Hina), Ministar zdravlja Milan Kujundžić u razgovoru za Hinu pojašnjava najavu da se kreće u funkcionalno spajanje bolnica i bolničkih odjela, kolike će to donijeti uštede i kako će se odraziti na pacijente, govori o naraslom deficitu i mogućnosti nove sanacije zdravstvenog sustava, te najavljuje skoru objavu Pravilnika o specijalizacijama i poteze za poboljšanje stanja u obiteljskoj medicini.
16.1.2017

Plenković najavio da će Hrvatska osporavati arbitražnu presudu

ZAGREB, 13. siječnja 2017. (Hina), Predsjednik Hrvatske vlade Andrej Plenković izjavio je u petak navečer kako će Hrvatska osporavati arbitražnu presudu u okviru Komisije Ujedinjenih naroda za međunarodno trgovačko pravo (UNCITRAL) u Ženevi..  
16.1.2017

Merkel upozorila Trumpa na opasnosti protekcionizma

BERLIN, 14. siječnja 2017. (Hina/AFP), Njemačka kancelarka Angela Merkel u subotu je upozorila novog američkog predsjednika Donalda Trumpa na opasnosti protekcionizma i podsjetila ga na financijsku krizu iz 2008., inzistirajući na potrebi zajedničkog rada i dijaloga.
13.1.2017

Dubrovačkoj zračnoj luci odobreno zaduženje kod EIB-a

NOVAC I RUKE

ZAGREB, 12. siječnja 2017. (Hina), Vlada je na sjednici u četvrtak Zračnoj luci Dubrovnik (ZLD) odobrila kreditno zaduženje kod Europske investicijske banke (EIB), za financiranje projekta razvoja dubrovačkog aerodroma.
13.1.2017

MOL objavio neke dijelove iz pravorijeka arbitraže

ZAGREB, 12. siječnja 2017. (Hina), Mađarski MOL u četvrtak navečer je putem Budimpeštanske burze objavio neke manje dijelove pravorijeka arbitraže UNCCITRAL-a, navevši da je to učinio sukladno pravilima mađarskog tržišta kapitala te pravnim obavijestima mađarske središnje banke, kao regulatora.  
13.1.2017

Traže se 122 vanjska člana saborskih radnih tijela

ZAGREB, 11. siječnja 2017. (Hina), Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove objavio je u srijedu na saborskim mrežnim stranicama javni poziv za kandidiranje šest vanjskih članova tzv.  Antikorupcijskog vijeća te 116 vanjskih članova 24 saborska odbora, pri čemu broj vanjskih članova nije isti u svakom odboru, kreće se od tri do čak devet. 
13.1.2017

Državno odvjetništvo provjerava vjerodostojnost prijave protiv Lalovca

ZAGREB, 12. siječnja 2017. (Hina), Državno odvjetništvo u četvrtak je potvrdilo da im je policija dostavila obavijest o kaznenoj prijavi koju je zbog navodnog obiteljskog nasilja podnijela supruga bivšeg ministra financija Borisa Lalovca, dodajući da provjeravaju vjerodostojnost navoda iz kaznene prijave.
13.1.2017

Vlada: Na promjenu imena ministarstava potrošeno 387 tisuća kuna, upola manje nego 2011.

ZAGREB, 12. siječnja 2017. (Hina), Ukupni troškovi nastali zbog promjene naziva ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave iznose nešto manje od 387.000 kuna (s uključenim porezom na dodanu vrijednost), odnosno upola su manji od troškova nastalih iz istog razloga u 2011., kada je vlast preuzela lijeva koalicija predvođena SDP-om, iščitava se iz odgovora hrvatske Vlade SDP-ovu zastupniku Željku Jovanoviću.
13.1.2017

Dubrovačko Gradsko vijeće jednoglasno prihvatilo prijedlog ugovora o koncesiji za žičaru

DUBROVNIK, 12. siječnja 2017. (Hina), Dubrovačko Gradsko vijeće na sjednici u četvrtak usvojilo je jednoglasno odluku o dodjeli koncesije za žičaru Dubrovnik-Srđ, kao i prijedlog ugovora o koncesiji na 10 godina s tvrtkom Excelsa nekretnine koji predviđa da u dubrovački proračun ide 15 posto od svake prodane karte.
13.1.2017

Stier rekao da je EZ priznao Hrvatsku "prekasno"

ZAGREB, 11. siječnja 2017. (Hina), Ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier u srijedu je u povodu 25. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske kazao da je to bio vrlo važan događaj, ali da je priznanje tadašnje Europske zajednice došlo "puno prekasno" zbog čega je izgubljeno mnogo života, ističući da je u konačnici priznavanje međunarodne zajednice prvenstveno bio rezultat volje hrvatskog naroda.
12.1.2017

UPUZ i KUZ predlažu osnivanje Zdravog fonda

STETOSKOP I KASICA PRASICA

ZAGREB, 11. siječnja 2017. (Hina), Udruga poslodavaca u zdravstvu (UPUZ) i Koalicija udruga u zdravstvu (KUZ) predložile su u srijedu osnivanje Zdravog fonda, u koji bi se, umjesto u HZZO,  slijevao novac koji je zdravstvenom sustavu dodijeljen od trošarina na duhanske proizvode, a prikupljena bi se sredstva upotrebljavala za liječenje bolesti uzrokovanih pušenjem, čiji su troškovi u 2015. godini iznosili 1,5 milijardu kuna.
12.1.2017

U projektu Hrvatske zajednice županija 'Otvoreni proračun' 15 županija

ZAGREB, 11. siječnja 2017. (Hina), U projekt Hrvatske zajednice županija (HZŽ), kojima se građanima na uvid daju proračunski podatci pojedinih županija putem aplikacije 'Otvoreni proračun',  do sada se pridružilo 15 županija, a posljednje tri su Ličko-senjska, Požeško-slavonska i Varaždinska, priopćeno je u srijedu iz HZŽ-a. U tijeku je prikupljanje proračunskih podataka i za 2017. godinu.
12.1.2017

HURS: Zaštita na radu nije trošak, uštede treba ostvariti drugdje

ZAGREB, 11. siječnja 2017. (Hina), Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS) u srijedu je ocijenila neprihvatljivim Akcijski plan u kojem se zaštita na radu promatra kao trošak, a drže i kako se takvim planom nastavlja rastakanje radničkih prava te poručuje Vladi da "administrativne uštede ostvari negdje drugdje, a ne na zdravlju radnika".
12.1.2017

MIP zaprimio Karamarkov zahtjev za skidanje imuniteta Petrovu i Bulju - Bulj: Mogu me i uhititi

ZAGREB, 11. siječnja 2017. (Hina), Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskoga sabora zaprimilo je zahtjev bivšega prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka za skidanje imuniteta predsjedniku Sabora Boži Petrovu i zastupniku Mosta Miri Bulju, potvrdio je predsjednik tog povjerenstva Žarko Tušeku u srijedu, a Bulj je tim povodom rekao neka ga samo tuže, da ga mogu i uhititi, a da sve što radi je za zaštitu nacionalnih interesa.
12.1.2017

Glavni tajnik VE izrazio zabrinutost najavljenim zakonskim restrikcijama za azilante

LJUBLJANA, 11. siječnja 2017. (Hina), Glavni tajnik Vijeća Europe Thorbjorn Jagland izrazio je, u pismu slovenskom premijeru Miri Ceraru, zabrinutost prijedlogom izmjena zakona o strancima prema kojemu bi policija, u slučaju velikog izbjegličkog vala, već na granici mogla odbijati migrante koji u zemlji žele zatražiti azil, objavili su u srijedu slovenski mediji.
12.1.2017

Ured predsjednika Hrvatskoga sabora: Petrov je upozoravao na zaštitu nacionalnih interesa

ZAGREB, 11. siječnja 2017. (Hina), Iz Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora potvrđeno je da je Mandatno-imunitetnom povjerenstvu uručen zahtjev privatnog tužitelja Tomislava Karamarka, kojeg zastupa opunomoćenik Ivo Brkić, za odobrenje vođenja kaznenog postupka protiv predsjednika Sabora Bože Petrova, no, kako je priopćeno, ne mogu davati izjave "koje bi se mogle protumačiti kao pokušaj utjecanja" na odluku tog povjerenstva.
12.1.2017

Nepoznate osobe lažno nude zaposlenje u Zagrebačkom holdingu

ZAGREB, 11. siječnja 2017. (Hina), Zagrebački holding (ZGH) u srijedu je priopćenjem upozorio građane na nepoznate osobe koje lažno nude zaposlenje u Holdingu tražeći da im za to plate mito. 
11.1.2017

Sabor: 71 zakon čeka usklađenje sa stečevinom Unije

SABOR I ZASTAVE

ZAGREB, 10. siječnja 2017. (Hina), Hrvatski sabor, koji idući tjedan počinje redovno zasjedanje, ove bi godine trebao donijeti 71 zakon kojim će Hrvatska preuzeti novu pravnu stečevinu Europske unije, među njima je i Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda, predviđa to Plan usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s pravnom stečevinom Unije za 2017., koji je izradila Vlada i poslala ga Saboru na donošenje.
11.1.2017

Sud odbio zahtjev Željke Markić za ispravak teksta jer omalovažava i vrijeđa autore i izdavača

ZAGREB, 10. siječnja 2017. (Hina), Općinski sud u Novom Zagrebu nepravomoćnom je presudom odbio tužbeni zahtjev Željke Markić da urednica internetskog izdanja Express.hr, izdavača 24 sata, objavi ispravak teksta "Milijuni Željke Markić – kako ih je zaradila" navodeći da taj ispravak nije u skladu s Zakonom o medijima jer sadrži "omalovažavajuće i uvredljive komentare uperene spram članka, izdavača i autora".
11.1.2017

Barišić: Neetična zloporaba Odbora za etiku u znanosti u svrhu političkih obračuna

ZAGREB, 10. siječnja 2017. (Hina), Ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić priopćio je u utorak kako je prijava koju su protiv njega 2011. podnijela četvorica znanstvenika zbog navodnog plagiranja pravodobno riješena, ocijenivši kako njezino "neosnovano naknadno" stavljanje na dnevni red Odbora za etiku u znanosti i visokom obrazovanju predstavlja neetičnu zloporabu toga tijela u svrhu političkih obračuna.
11.1.2017

MVEP: Hrvatska ispunila obveze iz Memoranduma o Ljubljanskoj banci

ZAGREB, 10. siječnja 2017. (Hina), Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) smatra potpuno neutemeljenim tvrdnje slovenskog ministarstva vanjskih poslova da nastavak postupaka protiv Ljubljanske banke pred hrvatskim sudovima predstavlja kršenje Memoranduma iz Mokrica iz 2013. godine, doznaje se iz službenog priopćenja.
11.1.2017

HZZ: Krajem prosinca 236.617 nezaposlenih

ZAGREB, 10. siječnja 2017. (Hina), U Hrvatskoj je krajem prosinca prošle godine bilo registrirano 236.617 nezaposlenih osoba, što je 1,9 posto više u odnosu na studeni, dok je na godišnjoj razini broj nezaposlenih manji i to za 17,1 posto, pokazuju u utorak objavljeni podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ).
11.1.2017

Dubrovnik: Koncesija za žičaru dobila suglasnost Ministarstva financija

DUBROVNIK, 10. siječnja 2017. (Hina), Nakon što je Ministarstvo financija izdalo suglasnost, dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić na 27. sjednicu Gradskog vijeća, najavljenu za četvrtak, 12. siječnja, uputit će odluku o dodjeli koncesije za žičaru Dubrovnik-Srđ i ugovor o koncesiji, priopćila je u utorak gradska uprava. 
11.1.2017

Nakon napada u Berlinu pooštravaju se njemački sigurnosni zakoni

BERLIN, 10. siječnja 2017. (Hina/AFP), Njemačka vlada je u utorak najavila pooštravanje sigurnosnih mjera protiv osoba ocijenjenih opasnima, nakon džihadističkog napada u prosincu u Berlinu, među kojima su obvezno nošenje elektroničke narukvice ili ubrzano izbacivanje tražitelja azila kojima su molbe odbijene.
10.1.2017

Ustavni sud odbacio povezanost ukinute presude Sanaderu i arbitraže u slučaju INA-MOL

ČEKIĆ

ZAGREB, 9. siječnja 2017. (Hina), Ustavni sud u ponedjeljak je ponovno odbacio povezanost ukinute pravomoćne presudu bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju INA-MOL s rezultatima međunarodne arbitraže, ali i tvrdnje da su ustavni suci u tom slučaju primili mito, pozivajući u priopćenju "nadležna tijela" da se očituje o tim tvrdnjama iznesenima "u zloj vjeri" s ciljem "teškog sramoćenja" ustavnih sudaca te funkcioniranja institucija i "pravne države općenito".
10.1.2017

Završava javna rasprava o izmjenama Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda

ZAGREB, 9. siječnja 2017. (Hina), Javna rasprava o izmjenama Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda, u koji su ugrađene odredbe europske Direktive o duhanu, a zbog čijeg kašnjenja u primjeni Hrvatskoj prijete sankcije Europske komisije (EK), završava u ponedjeljak.
10.1.2017

Afera Nadstrešnice krajem siječnja ponovno pred optužnim vijećem

ZAGREB, 9. siječnja 2017. (Hina), Krajem siječnja zagrebački Županijski sud ponovno bi trebao odlučivati o osnovanosti optužnice protiv bivšeg zagrebačkog dužnosnika Davora Jelavića te ostalih optuženika koje Uskok tereti da su grad oštetili prilikom izgradnje nadstrešnica na autobusnim i tramvajskim stajalištima.
10.1.2017

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a podržalo Vladu da se Ina vrati u hrvatsko vlasništvo

ZAGREB, 9. siječnja 2017. (Hina), Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak da je Predsjedništvo i Nacionalno vijeće stranke na večerašnjoj sjednici snažno podržalo plan Vlade da se Ina vrati u hrvatsko vlasništvo.
10.1.2017

Šimić: Referendum o prodaji dionica HEP-a ne bi bio najsretnije rješenje

ZAGREB, 9. siječnja 2017. (Hina), Predsjednik Kluba zastupnika Mosta u Hrvatskom saboru Miroslav Šimić izjavio je u ponedjeljak novinarima kako nije siguran da bi referendum o prodaji dionica HEP-a bio najsretnije rješenje jer bi o tom pitanju trebala odlučiti Vlada.
10.1.2017

Petrov: Ustavna zaštita tvrtki od strateškog interesa

ZAGREB, 9. siječnja 2017. (Hina), Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov (Most) izjavio je u ponedjeljak da radna skupina dvaju partnera raspravlja o modelima povratka Ine Hrvatskoj, kao i o za Most vrlo važnom pitanju ustavne zaštite pojedinih tvrtki od strateškog interesa, kako se Hrvatskoj ne bi ponovno dogodio "slučaj Ina".
10.1.2017

Rojsova zadruga izgubila spor s državom "težak" 67,4 milijuna kuna

ZAGREB, 9. siječnja 2017. (Hina), Općinski građanski sud u Zagrebu odbacio je nepravomoćnom presudom zahtjev "Šezdesetšeste p", zadruge za izgradnju prometnica kojoj je na čelu umirovljeni general Hrvatske vojske (HV) Ljubo Ćesić Rojs, za isplatom čak 67,4 milijuna kuna za gradnju dionice autoceste Čakovec-Goričan otvorene u lipnju 1997.
9.1.2017

Pravobraniteljica: Karlovačkoj djeci u uniformama nisu povrijeđena prava, ali šalje lošu poruku

DIJETE

KARLOVAC, 07. siječnja 2017. (Hina), Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić u subotu je, na prijavu karlovačke gradske vijećnice Snježane Kirinić (HL) zbog odijevanja u vojne odore djece koja su u prosincu prošle godine Karlovčanima nosila Betlehemsko svjetlo mira, odgovorila kako time nisu povrijeđena prava djece, ali da šalje lošu poruku javnosti.
9.1.2017

Mrsić: Vlada ukida zaštitu na radu

ZAGREB, 6. siječnja 2017. (Hina), SDP-ov saborski zastupnik Mirando Mrsić pozvao je u petak premijera Andreja Plenkovića da povuče Prijedlog akcijskog plana za rasterećenje gospodarstva, koji po Mrsićevoj ocjeni ukida zaštitu na radu i Hrvatsku vraća u 18. stoljeće.  
9.1.2017

Erjavec očekuje pritisak EU-a na Hrvatsku oko granične arbitraže

LJUBLJANA, 6. siječnja 2017. (Hina), Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec smatra da bi EU na Hrvatsku, koja arbitražni sporazum o granici smatra nepovratno kompromitiranim, mogla izvršiti pritisak kako bi prihvatila presudu arbitrara koja bi po ocjenama slovenskih medija mogla uslijediti sredinom godine.
9.1.2017

Njemački vicekancelar strahuje za opstanak EU-a, optužuje kancelarku Merkel za europske probleme

BERLIN, 7. siječnja 2017. (Hina), Njemački vicekancelar i predsjednik Socijaldemokratske stanke (SPD) Sigmar Gabriel strahuje za budućnost Europske unije i ne isključuje njezino raspadanje, rekao je u subotu u intervjuu za tjednik Der Spiegel te za europsko nejedinstvo optužio svojeg demokršćanskog koalicijskog partnera kancelarku Angelu Merkel pred izbore u 2017. na kojima će vjerojatno biti kandidat za kancelara.
9.1.2017

Bandić: Za Snježnu kraljicu Grad Zagreb izdvojio 7,5 milijuna kuna

ZAGREB, 6. siječnja 2017. (Hina), Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je u petak da je Grad Zagreb izdvojio 7,5 milijuna kuna od ukupno 23,5 milijuna kuna za organizaciju Snježne kraljice i za snježnu stazu u Bakačevoj te ustvrdio da taj projekt podupire 90 posto građana.
9.1.2017

Od Nove godine i u Švicarsku s Europskom karticom zdravstvenog osiguranja

ZAGREB, 6. siječnja 2017. (Hina), Europska kartica zdravstvenog osiguranja (EKZO) koja pokriva nužnu i neodgodivu zdravstvenu skrb u zemljama Europske unije, od 1. siječnja vrijedi i u Švicarskoj za osiguranike Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), priopćeno je iz HZZO-a. 
9.1.2017

Trump prihvaća tvrdnje obavještajne zajednice o ruskom hakiranju

WASHINGTON, 8. siječnja 2017. (Hina/Reuters), Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump prihvaća zaključak američke obavještajne zajednice da je Rusija kibernetičkim napadima pokušala utjecati na američke izbore, rekao je u nedjelju njegov budući predstojnik ureda Reince Priebus, dodavši kako će možda "biti poduzete akcije" kao odgovor. 
5.1.2017

SUH predlaže izmjene Zakona vezano za ugovore o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju

LJUDI

ZAGREB, 4. siječnja 2017. (Hina), Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH) predložio je u srijedu Vladi i ministru pravosuđa Anti Šprlji uputio izmjene i dopune Zakona o obveznim odnosima u dijelu koji se odnosi na ugovor o doživotnom uzdržavanju i ugovor o dosmrtnom uzdržavanju kako bi s spriječile zloporabe.
5.1.2017

Povjerenstvo za sukob interesa provjerit će slučaj puta predsjednice Grabar Kitarović u SAD

ZAGREB, 4. siječnja 2017. (Hina), Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković povrdila je u srijedu da su zaprimili tri prijave zbog puta predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u SAD te da će povjerenstvo provjeriti ima li u tom slučaju razloga za pokretanje postupka. 
5.1.2017

Kujundžić: Najmanje 60 milijuna eura potrebno za spas Imunološkog zavoda

ZAGREB, 4. siječnja 2017. (Hina), Ministar zdravstva Milan Kujundžić izrazio je u srijedu uvjerenost da će Imunološki zavod (IMZ) nastaviti proizvodnju na nekoj novoj lokaciji, no u kojem opsegu i po kojem modelu bit će, kaže, poznato tek u lipnju s obzirom na to da su potrebna ulaganja od najmanje 60-ak milijuna eura.
5.1.2017

Bernardić: Ina je "dimna zavjesa" za privatizaciju HEP-a

ZAGREB, 4. siječnja 2017. (Hina), Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ocijenio je u srijedu da je najavljena kupovina MOL-ova udjela u Ini „dimna zavjesa“ za privatizaciju HEP-a, kojom će poskupjeti struja, a Hrvatska izgubiti energetsku neovisnost.
5.1.2017

Još dvojica prijavljena u akciji Azija

ZAGREB, 4. siječnja 2017. (Hina), U okviru akcije Azija, u kojoj je Uskok već pokrenuo istragu protiv devetero hrvatskih i 53 kineska državljana te 45 tvrtki zbog sumnje da su izbjegavanjem plaćanja PDV-a državu oštetili za gotovo 13 milijuna kuna, policija je prijavila još dvoje osumnjičenih od kojih je jedan zagrebački policajac, doznaje se u MUP-u.
5.1.2017

Hrvatsko-slovenski spor oko granice usporediv s kinesko-filipinskim u Južnom kineskom moru - Dnevnik

LJUBLJANA, 4. siječnja 2017. (Hina), Veći dio međunarodne zajednice mogao bi podržati odluku arbitražnog suda o granici Hrvatske i Slovenije i tako zapravo stati na slovensku stranu, onako kako je to učinio u prijeporu Kine i Filipina oko Južnog kineskog mora, objavio je u srijedu ljubljanski dnevni list Dnevnik, pozivajući se na mišljenja nekih slovenskih diplomata.
5.1.2017

Ministarstvo državne imovine preuzelo zgradu bivšeg predsjednika Mesića

ZAGREB, 4. siječnja 2017. (Hina), Ministarstvo državne imovine preuzelo je u srijedu zgradu bivšeg Ureda bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića u Grškovićevoj 13 u Zagrebu, priopćilo je to Ministarstvo.
4.1.2017

Dalić: Otkup udjela u Ini i prodaja dionica HEP-a jačaju energetsku nezavisnost zemlje

DALEKOVOD

ZAGREB, 3. siječnja 2017. (Hina), Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić u utorak je izjavila da odluke o otkupu udjela mađarskog MOL-a u Ini te listanje 25 posto minus jedna dionica HEP-a na burzi jačaju energetsku sigurnost i nezavisnost zemlje te da sve odluke dogovaraju i usklađuju s koalicijskim partnerom.
4.1.2017

Grčić: SDP će interpelaciom tražiti od Vlade odgodu izmjene Zakona o privatizaciji Ine

SPLIT, 3. siječnja 2017. (Hina), Saborski zastupnik SDP-a Branko Grčić izjavio je u utorak u Splitu kako će ta stranka interpelacijom zatražiti od  Vlade RH odgodu izmjene Zakona o privatizaciji Ine  te kompletnu analizu poslovanja ove kompanije. 
4.1.2017

MUP-ova reakcija na JRS: U 2016. drastično porastao broj tražitelja međunarodne zaštite

ZAGREB, 3. siječnja 2017. (Hina), Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u utorak je, u reakciji na izjavu Tvrtka Baruna, ravnatelja Isusovačke službe za izbjeglice u Republici Hrvatskoj (JRS), istaknulo da je prošle godine u Hrvatskoj evidentirano 2230 tražitelja međunarodne zaštite, dok ih je u 2015. godini bilo 211, što jasno ukazuje na drastičan porast broja tražitelja međunarodne zaštite, odnosno na dostupnost spomenutog instituta zaštite.
4.1.2017

Ministar Medved na obilježavanju 25 godina akcije 'Širinci': Novi zakon o braniteljim u Saboru u prvom kvartalu 2017.

ŠIRINCI/OKUČANI, 3. siječnja 2017. (Hina), U mjestu Širinci u općini Okučani u utorak je obilježena 25. obljetnica vojno redarstvene akcije "Širinci", ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved istaknuo je da se ta akcija ubraja u jednu od najznačajnijih na zapadnoslavonskom novogradiškom bojištu, a novinarima je potvrdio da će novi zakon o hrvatskim braniteljima u prvo čitanje u Hrvatski sabor stići u prvom kvartalu ove godine.
4.1.2017

Virovitica uz pomoć EU fonda obnavlja dvorac Pejačević i gradski park

VIROVITICA, 3. siječnja 2017. (Hina), Grad Virovitica objavio je natječaje za izvođene radova na obnovi Dvorca Pejačević i revitalizaciji virovitičkog Gradskog parka nakon što je obavljena kontrola dokumentacije za nadmetanje u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje.
4.1.2017

Podignuta optužnica protiv bivšeg dekana šibenskog veleučilišta Marka Radačića

ŠIBENIK, 3. siječnja 2017. (Hina), Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je optužnicu protiv Marka Radačića (74), bivšeg dekana Veleučilišta u Šibeniku, zbog više zlouporaba položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.
4.1.2017

Ljubljanski "Dnevnik": arbitražna presuda sredinom ove godine

LJUBLJANA, 3. siječnja 2017. (Hina), Uz redovite predsjedničke izbore na jesen "arbitražna priča" s Hrvatskom bit će Sloveniji središnji politički događaj u 2017., piše u utorak ljubljanski "Dnevnik" te procjenjuje da tomu pomžau i neke vanjskopolitičke prilike kao što su dobri odnosi Ljubljane i Moskve te činjenice da je supruga novog američkog predsjednika Slovenka.
3.1.2017

Dalić: Prodaja dionica HEP-a odluka cijele Vlade

RUKOVANJE

ZAGREB, 2. siječnja 2017. (Hina), Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić izjavila je u ponedjeljak da koalicijski partneri u Vladi donose odluke Vlade otklanjajući time nagađanja da se Most protivi prodaji dionica HEP-a radi kupovine dionica Ine od MOL-a.
3.1.2017

Prosvjed azilanata ispred "Porina"

ZAGREB, 2. siječnja 2017. (Hina), Skupina azilanata prosvjedovala je u ponedjeljak ispred zagrebačkog Centra za tražitelje azila "Porin" jer policija navodno nije reagirala na nekoliko incidenata, među kojima je i nasilje prema emigrantima proteklog vikenda kada su nepoznati napadači palicama ispred "Porina" napali nekoliko azilanata.
3.1.2017

Prijatelji životinja: Od 1. siječnja zabranjen uzgoj činčila za krzno

ZAGREB, 2. siječnja 2017. (Hina), Od 1. siječnja 2017. u Hrvatskoj je stupila na snagu zabrana uzgoja životinja u svrhu proizvodnje krzna donesena Zakonom o zaštiti životinja 2006. godine, priopćila je u ponedjeljak udruga Prijatelji životinja, zahvaljujući nadležnom Ministarstvu poljoprivrede što je poslušalo glas javnosti i zaštitilo prava životinja u Hrvatskoj.
3.1.2017

Objavljena imovinska kartica glavnog ravnatelja policije

ZAGREB, 2. siječnja 2017. (Hina), Novi glavni ravnatelj policije Marko Srdarević, prema podacima iz imovinske kartice objavljene na stranici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, vlasnik je stana u Splitu, a zajedno sa suprugom ima tri automobila.Iz imovinske kartice proizlazi da Srdarević ima stan od od 63,69 metara četvornih vrijedan oko 800 tisuća kuna.
3.1.2017

Juncker ometao napore EU-a u borbi protiv izbjegavanja poreza

BRUXELLES, 2. siječnja 2017. (Hina), Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker godinama je, u vrijeme dok je bio luksemburški premijer, blokirao napore Europske unije u borbi protiv poreznih utaja, tvrdi britanski dnevnik The Guardian, pozivajući se na njemačke diplomatske dokumente.
3.1.2017

Nema dokaza da su ruski hakeri utjecali na rezultate američkih izbora

WASHINGTON, 3. siječnja 2017. (Hina/Reuters), Glasnogovornik Donalda Trumpa rekao je kako nema dokaza da su ruski hakeri utjecali na rezultat američkih predsjedničkih izbora naglasivši kako bi bilo neodgovorno donositi zaključke prije nego što obavještajna služba podnese konačno izvješće.
3.1.2017

Indijski sud zabranio političarima da se u kampanji služe religijom i kastama

NEW DELHI, 2. siječnja 2017. (Hina/Reuters), Indijski vrhovni sud u ponedjeljak je zabranio političarima da koriste vjeru i kaste za privlačenje birača, što bi političke stranke moglo natjerati da promijene strategiju uoči nadolazećih izbora.
2.1.2017

Na snazi zakoni iz porezne reforme - ugostitelji već prilagodili blagajne na PDV od 25 posto

RESTORAN

ZAGREB, 1. siječnja 2017. (Hina), S prvim minutama 2017. godine ugostitelji su morali prilagoditi svoje blagajne kako bi na piće i hranu obračunali višu stopu PDV-a od 25 posto, dok se niža stopa od 13 posto od nedjelje počinje obračunavati za struju ili sjeme u poljoprivredi, a većina zaposlenika već bi u siječnju trebala dobiti više plaće.
2.1.2017

DZS: Prosječna neto plaća za listopad 5.632 kune

ZAGREB, 2. siječnja 2017. (Hina), Prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj isplaćena za listopad prošle godine iznosila je 5.642 kune, što je realno 0,7 posto i nominalno 0,2 posto više od prosjeka za listopad 2015. godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS).
2.1.2017

Ministrica Murganić: Djeca će nam biti prioritet

ZAGREB, 1. siječnja 2017. (Hina), Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić posjetila je u nedjelju KBC Sestara Milosrdnica, prigodno darivala prvorođenu bebu u Novoj godini u tamošnjem rodilištu te izjavila kako predviđeno povećanje roditeljskih naknada neće poboljšati demografsku sliku Hrvatske kojoj treba jasna demografska politika i stvaranje ozračja u kojem su djeca prioritet na čemu će raditi njezino ministarstvo.
2.1.2017

Revizija: Građani za službena vozila platili 366 milijuna kuna

ZAGREB, 1. siječnja 2017. (Hina), Službena vozila proračunskih korisnika, njih gotovo devet i pol tisuća, hrvatske su građane u 2014. godini stajala 366 milijuna kuna, no u tu su svotu uračunati tek izdaci za gorivo, registraciju, osiguranje, servis, gume te naknadu za najam, ali ne i troškovi nabavke vozila koja su te godine prevalila gotovo 150 milijuna kilometara.
2.1.2017

Plenković: Mi smo prva Vlada koja je sjela za stol s Upravom Ine

ZAGREB, 30. prosinca 2016. (Hina), Predsjednik Vlade Andrej Plenković gostujuću u petak na Novoj TV istaknuo je da je njegova Vlada prva koja je sjela za stol s Upravom Ine što se nije dogodilo već niz godina, da se Vlada odgovorno ponaša prema nacionalnoj kompaniji od strateškog interesa, a za kupnju dionica Ine razmišlja se po modelu inicijalne javne ponude dionica HEP-a. 
2.1.2017

Načelnik šibenske policije najavio rat korupciji: Imamo dokaze protiv onih koji su opterećivali šibensko gospodarstvo

ŠIBENIK, 31. prosinca 2016. (Hina), Načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić najavio je skoro podizanje kaznenih prijava protiv više osoba koje su tijekom 2016. godine značajno opterećivali šibensko gospodarstvo i teškim koruptivnim kaznenim djelima iz poduzeća u tom gradu izvukli veliki novac.
2.1.2017

Grbin: Za SDP neprihvatljivo privatizirati HEP kako bi se nacionaliziralo Inu

ZAGREB, 31. prosinca 2016. (Hina), Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u subotu da je za SDP neprihvatljiv predloženi model po kojem bi se trebalo privatizirati uspješni HEP kako bi se moglo nacionalizirati Inu.

Arhiva

Aktualne novosti

Izvor

HINA

IUS Software

Ministarstvo pravosuđa

RSS Izvori

VLADA Republike Hrvatske

2017

Siječanj

2016

Prosinac

Studeni

Listopad

Rujan

Kolovoz

Srpanj

Lipanj

Svibanj

Travanj

Ožujak

Veljača

Siječanj

2015

Prosinac

Studeni

Listopad

Rujan

Kolovoz

Srpanj

Lipanj

Svibanj

Travanj

Ožujak

Veljača

Siječanj

2014

Prosinac

Studeni

Listopad

Rujan

Kolovoz

Srpanj

Lipanj

Svibanj

Travanj

Ožujak

Veljača

Siječanj

2013

Prosinac

Studeni

Listopad

Rujan

Kolovoz

Srpanj

Lipanj

Svibanj

Travanj

Ožujak

Veljača

Siječanj

2012

Prosinac

Studeni

Listopad

Rujan

Kolovoz

Srpanj

Lipanj

Svibanj

Travanj

Ožujak

Veljača

Siječanj

2011

Prosinac

Studeni

Listopad

Rujan

Kolovoz

Srpanj

Lipanj

Svibanj

Travanj

Ožujak

Veljača

Siječanj

2010

Prosinac

Studeni

Listopad

Rujan

Kolovoz

Srpanj

Lipanj

Svibanj

Travanj

Ožujak

Veljača

Siječanj

2009

Prosinac

Studeni

Listopad

Rujan

Kolovoz

Srpanj

Lipanj

Svibanj

Travanj

Ožujak

Veljača

Siječanj

 
Postavi za početnu stranicu Spremi stranicu u favorite