c S
Dnevne novosti

Grad Vinkovci dodatnim mjerama potiče kupnju građevinskog zemljišta

16.10.2024 07:10 VINKOVCI, 15. listopada 2024. (Hina) - Vinkovačke gradske vlasti donijele su odluku kojom se svakoj obitelji, nakon kupnje gradskog građevinskog zemljišta na području grada Vinkovaca, odobrava popust od 10 posto za svako novorođeno dijete u obitelji.
Također, u slučaju da u kućanstvu žive osobe s utvrđenim invaliditetom od najmanje 50 posto, ostvaruje se dodatni popust od 10 posto, izvijestili su iz Grada Vinkovaca nakon što je Gradsko vijeće u ponedjeljak usvojilo navedenu odluku. Mlade obitelji u Vinkovcima do sada su imale priliku kupiti gradsko građevinsko zemljište za izgradnju obiteljske kuće po izuzetno povoljnim cijenama, odnosno obitelj s jednim djetetom 30 posto povoljnije, s dvoje djece 50 posto, s troje djece 70 posto, a s četvero ili više djece 85 posto povoljnije.

Uz to su mlađi od 45 godina imali i dodatni popust od 10 posto, a sada, novom odukom, ta kupnja postaje još povoljnija. Iz Grada također navode kako su gradske službe izradile projektno tehničku dokumentaciju za cjelokupnu komunalnu infrastrukturu za 45 parcela u gradskim četvrtima Mirkovci i Slavija te će ta zemljišta biti spremna za prodaju nakon raspisivanja natječaja krajem godine. Napominju i kako će mlade obitelji imati mogućnost kupnje zemljišta po subvencioniranim cijenama i ako su već imale nekretninu ili imaju nekretninu, ali da u tom slučaju nakon ishođenja uporabne dozvole za novu kuću prethodnu moraju prodati u roku dvije godine.