c S
Dnevne novosti

Josipović: nema formalnog roka, ali ima političke odgovornosti

06.07.2011 07:15 ZAGREB, 5. srpnja 2011.(Hina), Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović rekao je u utorak kako ne postoji formalni rok za određivanje datuma parlamentarnih izbora, ali da postoji politička odgovornost te očekuje da će se uskoro odrediti datum izbora.

Na pitanje novinara je li u redu to što premijerka još nije rekla kada će biti izbori i da se još nije sastala s koalicijskim partnerima te je li prekršila rok, predsjednik Josipović odgovorio je kako ne postoji nikakav formalni rok da se donese odluka o izborima. "Bitni su ustavni rokovi, međutim postoji nešto što je politička odgovornost, recimo to tako.

Gospođa Kosor je obećala da će do kraja šestog mjeseca izaći s datumom izbora. Dobro, odluka Europske unije (o završetku pregovora) bila je nešto kasnije. Prema tome, ja očekujem da taj pomak hrvatska javnost može na neki način tolerirati i da ćemo odluku o tome kada će biti izbori čuti vrlo skoro", rekao je Josipović odgovarajući na novinarsko pitanje postavljeno tijekom njegova sudjelovanja na skupu o zelenoj gradnji u organizaciji Savjeta za zelenu gradnju Hrvatske.