c S
Dnevne novosti

Vlada RH: razrješenja i imenovanja

17.02.2012 07:15 ZAGREB, 16. veljače 2012.(Hina), Vlada Republike Hrvatske na zatvorenom dijelu 9. sjednice u četvrtak, raspravljala je o kadrovskim pitanjima, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Sukladno Zakonu o sustavu državne uprave i Zakonu o postupku primopredaje vlasti, Dragan Kubelka razriješen je te ponovno imenovan ravnateljem Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost. U Ministarstvu uprave razriješene su ravnateljice uprava Ruža Šimunec i Sanda Pipunić te ravnatelj Zavoda za javnu upravu Marko Kovačić, a Ranko Lamza imenovan je pomoćnikom ministra uprave. Mirjani Božić povučena je ovlast za glavnog tajnika Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture te je ovlast za obavljanje tih poslova, iz reda rukovodećih službenika zatečenih u državnoj službi, do imenovanja glavnog tajnika ministarstva temeljem javnog natječaja, a najduže do šest mjeseci, dana Draženu Ivanušecu. Njemu je povučena ovlast za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za središnju javnu nabavu Vlade RH.

Vlatki Kučević dana je ovlast za obavljanje poslova zamjenika glavne inspektorice Državnog inspektorata, iz reda rukovodećih službenika zatečenih u državnoj službi, do imenovanja zamjenika glavne inspektorice temeljem javnog natječaja, a najduže do šest mjeseci. Razriješeni su pomoćnici ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje: Ante Škember, Ljiljana Marković, Lidija Sokol i Zoran Kordić te su, sukladno Zakonu o mirovinskom osiguranju i Statutu Zavoda, imenovani vršiteljima dužnosti pomoćnika ravnatelja spomenutog Zavoda, do imenovanja pomoćnika ravnatelja Zavoda sukladno spomenutim zakonskim odredbama. Ankica Paun Jarallah razriješena je ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje sukladno Zakonu o postupku primopredaje vlasti, Zakonu o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti i Statutu Zavoda, te je imenovana vršiteljicom dužnosti ravnatelja spomenutog Zavoda, do imenovanja ravnatelja Zavoda sukladno spomenutim zakonskim odredbama i Zakonu o ustanovama, temeljem provedenog postupka po javnom natječaju.

Dario Culi imenovan je vršiteljem dužnosti ravnatelja Središnjeg registra osiguranika do imenovanja ravnatelja sukladno Zakonu o postupku primopredaje vlasti, Uredbi o osnivanju Središnjeg registra osiguranika, Statutu i Zakonu o ustanovama, a razriješen je s mjesta ravnatelja spomenutog Središnjeg registra. Ante Vučić razriješen je dužnosti ravnatelja Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom te je imenovan vršiteljem dužnosti ravnatelja spomenutog Fonda, sukladno Zakonu o postupku primopredaje vlasti, Uredbi o osnivanju Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i Statutu Fonda, do imenovanja ravnatelja Fonda, sukladno spomenutim zakonskim odredbama i Zakonu o ustanovama, temeljem provedenog postupka po javnom natječaju.

Vesna Vitez vršiteljica je dužnosti ravnatelja Agencije za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca, do imenovanja ravnatelja Agencije sukladno Zakonu o postupku primopredaje vlasti, Zakonu o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca i Statutu Agencije te Zakonu o ustanovama, temeljem provedenog postupka po javnom natječaju. Razriješena je dužnosti ravnateljice Agencije, sukladno spomenutim zakonskim odredbama. Stjepan Adanić razriješen je dužnosti privremenog upravitelja Zaklade „Hrvatska za djecu“, a Jasna Ćurković Kelava imenovana novom privremenom upraviteljicom spomenute Zaklade. Martina Dalić razriješena je predsjednica, a Radovan Fuchs i Jasen Mesić, članovi Skupštine Hrvatske lutrije. Novoimenovani predsjednik spomenute Skupštine je Slavko Linić, a članovi su Željko Jovanović i Andrea Zlatar Violić.

Petar Čobanković, Martina Dalić i Đuro Popijač razriješeni su dužnosti predsjednika i članova Uprave Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka. Radimir Čačić novoimenovani je predsjednik Uprave spomenute Agencije po položaju kao prvi potpredsjednik Vlade, Slavko Linić zamjenik predsjednika Uprave po položaju kao ministar financija, Srđan Gjurković, član Uprave po položaju kao predsjednik Odbora za financije i državni proračun Hrvatskog sabora te Igor Rađenović, član Uprave po položaju kao predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora. Davorin Mlakar, predstavnik Republike Hrvatske na ministarskoj razini u Upravnom odboru Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA) i Davor Ljubanović, predstavnik na razini viših službenika, razriješeni su dužnosti te je Arsen Bauk imenovan kao predstavnik na ministarskoj razini, Zoran Pičuljan kao njegov zamjenik, Andreja Bakula imenovana je predstavnicom na razini viših službenika, a Valentina Miličić njezinom zamjenicom.

Novi članovi Povjerenstva za rješavanje o žalbama prema Zakonu o hrani su Tatjana Karačić, Darko Vidaković i Ljiljana Žabica, a Božidar Štubelj, zamjenik ministra rada i mirovinskog sustava imenovan je zamjenikom predstavnika Vlade Republike Hrvatske u Gospodarsko-socijalnom vijeću. Radimir Čačić imenovan je supredsjedateljom Međuvladine hrvatsko-ruske komisije za trgovinsko-gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju, sukladno Sporazumu između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Ruske Federacije o osnivanju navedene Komisije. Dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Agencije za javno-privatno partnerstvo Domagoj Milošević razriješen je te je Radimir Čačić imenovan novim predsjednikom.

Također, dosadašnji članovi Đuro Popijač, Martina Dalić, Dražen Bošnjaković i Branko Bačić razriješeni su, te su novim članovima imenovani Slavko Linić, Ivan Vrdoljak i Orsat Miljenić. Novim predsjednikom Upravnog vijeća Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice Zagreb imenovan je Marijan Cesarik, a Tonći Lazibat razriješen je te dužnosti. Također su razriješeni dosadašnji članovi Vijeća Slavko Orešković i Marko Turić, a novim članovima imenovani su Sanja Ožić i Nadan Rustemović, navodi se u priopćenju.