c S
Dnevne novosti

Vlada prihvatila Akcijski plan za ispunjavanje preostalih obveza iz pregovora o pristupanju EU

11.05.2012 07:18 ZAGREB, 10. svibnja 2012.(Hina), Vlada RH je na zatvorenom dijelu sjednice usvojila Akcijski plan za ispunjavanje preostalih obveza iz pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Akcijski plan izrađen je slijedom ocjena Europske komisije iz Izvješća o praćenju priprema za pristupanje Hrvatske objavljenom 24. travnja 2012. godine, a sadrži 51 mjeru, s razrađenim pod-mjerama, rokovima, kao i nositeljima za njihovu provedbu.

Mjere iz Akcijskog plana odnose se na dovršetak usklađivanja zakonodavstva Republike Hrvatske s pravnom stečevinom EU, jačanje administrativnih kapaciteta te na druge preostale obveze koje proizlaze iz pregovora.

Vlada RH na zatvorenom dijelu sjednice također je primila na znanje Informaciju o izradi dokumenta Samoprocjena o napretku Republike Hrvatske u procesu pristupanja Europskoj uniji za razdoblje od rujna 2011. do svibnja 2012. godine.

Ovaj dokument prvi je prilog Republike Hrvatske za Sveobuhvatno izvješće Europske komisije o monitoringu koje će EK objaviti 10. listopada 2012. godine.

Osim toga, Vlada je dala Prijedlog u vezi s postupcima koji se vode pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu, kojim se izvan snage stavlja Zaključak od 19. travnja 2012. godine, te odgovor na tužbu Upravnom sudu u Zagrebu u upravnom sporu radi davanje koncesije, navodi se u priopćenju.