c S
Dnevne novosti

Gradska skupština o rebalansu proračuna, kupoprodaji prostora i izmjenama GUP-a

11.07.2012 07:12 ZAGREB, 10. srpnja 2012.(Hina), Glavne teme 39. sjednice Gradske skupštine, koja će se održati 12. srpnja, bit će rebalans proračuna, odluka o izmjenama i dopunama Generalnoga urbanističkog plana (GUP) te Odluka o zakupu i kupoprodaji poslovnih prostora, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Predsjednik Gradske skupštine grada Zagreba Davor Bernardić upozorio je da se proračun ove godine slabije puni u odnosu na prošlu te istaknuo da je Odbor za financije tražio detaljan prikaz svih poslova gradskih tijela.

Također, Gradska skupština je tražila zapisnik o proračunskom nadzoru koji će pokazati kako se sanira gubitak i dug iz prošlih godina. Bernardić je kazao da je gubitak od prošle godine 145 milijuna kuna i da se on u ovom rebalansu proračuna sanira sa 60 milijuna kuna te ocijenio da rebalans obiluje mnoštvom nerealno planiranih i nejasnih stavaka bez obrazloženja.

Pozvao je Grad Zagreb i gradska upravna tijela da dostave podatke koje je Gradska skupština tražila na matičnim odborima kako bi se uvjerili i osigurali da će se proračunska sredstva koristiti u planirane namjene.

Bernardić je naglasio kako je jedan od prioriteta brzo donošenje izmjena i dopuna GUP-a kako bi se Grad Zagreb mogao razvijati po zakonitoj i jasnoj proceduri te dodao kako je Zagrebu potreban novi urbanistički koncept.

Odluku o zakupu i kupoprodaji prostora ocijenio je dobrom zbog toga što bi, istaknuo je, trebala omogućiti da se uspostave jasniji i transparentniji kriteriji za zakup i prodaju poslovnih prostora i olakšati zakupcima poslovanje.