c S
Dnevne novosti

Zlatar Violić: ne postoji gotov prijedlog reforme HRT pristojbe

10.12.2012 07:16 ZAGREB, 7. prosinca 2012.(Hina), Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić kazala je kako se pitanje reforme HRT pristojbe još ne razmatra na razini gotovog prijedloga i građani ne moraju strahovati od uvođenja novih nameta te preuzela potpunu odgovornost za posljedice objave jučerašnjeg priopćenja njenog ministarstva o novom načinu plaćanja HRT pristojbe.

Istup glavnog savjetnika za medije u Ministarstvu kulture Milana Živkovića iz kojeg proizlazi kako bi usklađivanje iznosa pristojbe s visinom dohotka obveznika trebalo biti jedno od temeljnih načela najavljene reforme plaćanja HRT pristojbe samo su pojašnjenja započete medijske strategije, a nikako prijedlog reforme, kazala je ministrica na današnjoj konferenciji za novinare u Ministarstvu kulture.

"Nije riječ ni o kakvom prijedlogu već o početku rada na medijskoj strategiji na kojoj će se raditi nekoliko mjeseci. Živković je govorio na razini analitičke savjetničke procjene, a ne na razini prijedloga", kazala je Zlatar Violić. Ministrica je istaknula kako se javno objavljivanje pojašnjenja - koja su pitanje struke, a ne političke reprezentacije, pokazalo kao loša procjena za koju preuzima punu osobnu političku odgovornost. "Preuzimam odgovornost za krivu političku procjenu da će to moći ostati na razini struke", kazala je.

Na novinarsko pitanje treba li Živkovića sankcionirati zbog "izlijetanja", ministrica je kazala kako je on imenovan od strane vlade te će tako sve odluke vezane uz njegovu budućnost biti donesene na razini vlade. Odbila je iznijeti vlastito mišljenje, naglasivši da će svoj stav o tom pitanju iskazati na vladi, o čemu će mediji biti pravodobno obaviješteni.