c S
Dnevne novosti

Odluke sa zatvorene sjednice Vlade

26.07.2013 07:13 ZAGREB, 25. srpnja 2013. (Hina), Vlada se u četvrtak na zatvorenom dijelu očitovala o zahtjevu Ustavnog suda o nastavku postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom članka 48. Statuta Općine Nove Bukovice prema kojoj Vlada povlači svoj zahtjev za ocjenu suglasnosti te predlaže Ustavnom sudu donošenje odluke o obustavi daljnjeg postupanja u predmetu Općine Nova Bukovica, a cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnog suda.

U priopćenju Vlade navodi se, uz ostalo, kako je usvojen Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke može se pronaći na web stranici Vlade www.vlada.hr.

Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice raspravljala i o kadrovskim pitanjima pa je tako Marija Šćulac Domac imenovana je pomoćnicom ministra zaštite okoliša i prirode. Ani Rački Marinković povučena je ovlast za obavljanje poslova zamjenice ravnateljice Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo te je, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, imenovana zamjenicom ravnateljice Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo na razdoblje od četiri godine.

Sukladno Uredbi o izmjenama i dopuni Uredbe o osnivanju Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Domagoj Šimunović imenovan je zamjenikom ravnateljice spomenute Središnje agencije, na razdoblje od četiri godine. Dosadašnja sanacijska upraviteljica Opće županijske bolnice Našice Aurelija Majdenić Štaba razriješena je dužnosti te imenovana novom članicom Sanacijskog vijeća spomenute županijske bolnice, a razriješen je dosadašnji član Sanacijskog vijeća Dario Prološčić. Novom sanacijskom upraviteljicom Opće županijske bolnice Našice imenovana je Sanja Milanović.

U Općoj bolnici Šibensko-kninske županije i Općoj bolnici Dubrovnik, u kojima se provodi sanacija sukladno odlukama o sanacijama zdravstvenih ustanova razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi upravnih vijeća te imenovani novi, s time da je predsjednik sanacijskog vijeća predstavnik Ministarstva zdravlja, a članovi su predstavnici Ministarstva financija i pojedine zdravstvene ustanove. U tim su zdravstvenim ustanovama također imenovani i sanacijski upravitelji. Tako su u Općoj bolnici Šibensko-kninske županije razriješeni predsjednik Upravnog vijeća Josip Odak te članovi Branka Juričev Martinčev i Tomislav Ninić. Predsjednikom Sanacijskog vijeća imenovan je Velibor Drakulić, članovima Željko Vujin i Dragutin Belamarić, a sanacijskim upraviteljem imenovan je Ante Županović.

U Općoj bolnici Dubrovnik sanacijskim upraviteljem imenovan je Jerko Ferri Certić, predsjednikom Sanacijskog vijeća Velibor Drakulić, a članovima Nevenka Brkić i Zenan Karamehmedović. Razriješen je dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Želimir Bosnić te članovi Frano Šeparović i Dario Kulišić. Umjesto dosadašnjeg zamjenika predsjednice Povjerenstva za žalbe u postupcima koji se vode sukladno Zakonu o oružju Zvonimira Matkovića, novom zamjenicom predsjednice spomenutog Povjerenstva imenovana je Jela Šošić.

U Hrvatski sabor na donošenje upućen je Prijedlog odluke kojom se, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, Robert Tomljenović imenuje članom Vijeća za elektroničke medije. Hrvatskom saboru na donošenje upućen je i Prijedlog odluke o imenovanju Anđelka Rukelja zamjenikom predsjednice Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, stoji u priopćenju Vlade.