Mapa portala English O nama > Podrška korisnicima  01 5999 918
Traži po   > Po zbirkama  Pomoć prilikom traženja Video klipovi  
IUS-INFO > Dnevni IUS-INFO > Novosti > Izbor po izvoru
 

Novosti

Izabrane novosti po izvoru

24.4.2017 7.40

U Jasenovcu održana komoracija žrtvama pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora

Izvor: HINA
JASENOVAC

JASENOVAC, 23. travnja 2017. (Hina), Prigodnim programom u Spomen-području Jasenovac u nedjelju je održana službena komemoracija žrtvama ustaškoga koncentracijskog logora, pod pokroviteljstvom Hrvatskom sabora, u spomen na 22. travnja 1945. i proboj 600 logoraša, od kojih je preživjelo njih stotinjak.
24.4.2017 7.35

Građanska akcija na bolskoj plaži Zlatni rat - ručnicima ispisali "Zauzeto"

Izvor: HINA
BOL, 23. travnja 2017. (Hina), Građanskom akcijom pod nazivom "Zauzeto do daljnjeg" stanovnici Bola na Braču okupili su se u nedjelju na plaži Zlatni rat kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo što je prošlog tjedna Skupština splitsko-dalmatinske županije donijela odluku kojom se zagrebačkoj tvrtki "Sport B" d.o.o daje koncesija za gospodarsko korištenje te plaže. 
24.4.2017 7.30

Plenković u Jasenovcu: Žao mi je što nema jedinstvene komemoracije

Izvor: HINA
JASENOVAC, 23. travnja 2017. (Hina), Premijer Andrej Plenković izjavio je u nedjelju, nakon komemoracije žrtvama ustaškog koncentracijskog logora Jasenovac, kako mu je žao što nema jedinstvene komemoracije te naglasio da žrtve zločina to zaslužuju. 
24.4.2017 7.25

Predsjednica u Kataru: bez LNG-a zaobići će nas energetski putovi

Izvor: HINA
DOHA, 23. travnja 2017. (Hina), Hrvatsku će zaobići važni energetski putovi ako uskoro ne počne graditi LNG terminal na Krku, upozorila je u nedjelju u Dohi hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.
24.4.2017 7.15

MMF izostavio obećanje o borbi protiv protekcionizma

Izvor: HINA
WASHINGTON, 22. travnja 2017. (Hina/Reuters), Zemlje članice Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) obećale su u subotu da će raditi na tome da smanje globalne neravnoteže, ali je izostalo njihovo staro obećanje da će se boriti protiv svih oblika protekcionizma.
24.4.2017 7.07

Lasić: Zbog niskih temperatura i štete u Konavlima tražimo proglašenje elementarne nepogode

Izvor: HINA
KONAVLE, 22. travnja 2017. (Hina), Zbog štete koju su u noći s petka na subotu u Konavlima uzrokovale nezapamćeno niske temperature za ovo doba godine, od župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića zatražiti će se  proglašenje elementarne nepogode, rekao je u subotu zamjenik načelnika općine Konavle Božo Lasić.
24.4.2017 7.05

U "Zelenoj čistki" divljih odlagališta otpada volonteri iz svih županija

Izvor: HINA
ZAGREB, 23. travnja 2017. (Hina), U ovogodišnju "Zelenu čistku - Jedan dan za čisti okoliš" koja se po šesti put provela u Hrvatskoj, na Dan planeta Zemlje, 22. travnja, odazvale su se sve hrvatske županije - više od 250 obrazovnih ustanova, 80 gradova i općina sudjelovalo je u najvećoj ekološkoj nacionalnoj kampanji volontera u čišćenju divljih odlagališta otpada. 
21.4.2017

Ministarstvo gospodarstva odbacilo Grbinove navode o sukobu interesa u pisanju lex Agrokor

Izvor: HINA
SPISI
ZAGREB, 20. travnja 2017. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta odbacilo je kao neistinite tvrdnje zastupnika Socijaldemokratske partije Peđe Grbina koji je, pozvavši se na medijske napise, rekao da je u pisanju 'lex Agrokor' bilo navodno uključeno odvjetničko društvo povezano s VTB bankom, jednim od najvećih kreditora Agrokora, a što bi bio sukob interesa.
21.4.2017

Ministarstvo mora imenovalo stručno povjerenstvo za dodjelu koncesije za plažu Zlatni rat

Izvor: HINA
ZAGREB, 20. travnja 2017. (Hina) - Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je u četvrtak da je u sklopu svojih ovlasti donijelo odluku o imenovanju stručnog povjerenstva za obavljanje upravnog nadzora nad postupkom dodjele koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na plaži Zlatnom ratu u Bolu.
21.4.2017

Bulj prozvao HERA-u zbog ugrožavanja nacionalne sigurnosti

Izvor: HINA
ZAGREB, 20. travnja 2017. (Hina) - U saborskoj raspravi o izvješću o radu Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) za 2015., Mostov zastupnik Miro Bulj kritizirao je njezin rad zbog kašnjenja u donošenju niza podzakonskih dokumenata te prozvao Agenciju zbog, kako je rekao, ugrožavanja nacionalne sigurnosti po pitanju obnovljivih izvora energije.
21.4.2017

Sabor danas o stanju prirode u Hrvatskoj

Izvor: HINA
ZAGREB, 20. travnja 2017. (Hina) - Hrvatski sabor će danas raspravljati o Izvješću o stanju prirode u Hrvatskoj za razdoblje od 2008. do 2012. koje sadržava analizu krajobrazne raznolikosti, bioraznolikosti i georaznolikosti, kao i procjenu ugroženosti vrsta, nakon čega bi trebalo uslijediti glasovanje o dosad raspravljenim točkama.
21.4.2017

Vijeće sigurnosti osudilo najnoviji sjevernokorejski pokus s projektilom

Izvor: HINA
NEW YORK, 20. travnja 2017. (Hina/AFP) - UN-ovo Vijeće sigurnosti donijelo je u četvrtak rezoluciju u kojoj osuđuje najnoviji sjevernokorejski pokus s projektilom i prijeti komunističkom režimu novim sankcijama, nakon dogovora postignutog s Rusijom.
21.4.2017

Vučić dobio 55,08 posto glasova prema konačnim rezultatima predsjedničkih izbora u Srbiji

Izvor: HINA
BEOGRAD, 20. travnja 2017. (Hina) - Republičko izborno povjerenstvo (RIK) priopćilo je u četvrtak navečer konačne, službene rezultate predsjedničkih izbora u Srbiji prema kojima je Aleksandar Vučić, aktualni premijer i čelnik Srpske napredne stranke pobijedio osvojivši 55, 08 posto glasova.
21.4.2017

Trump kaže o pucnjavi u Parizu kako se čini da je riječ o terorizmu

Izvor: HINA
WASHINGTON, 20. travnja 2017. (Hina/AFP) - Pucnjava koja se u četvrtak navečer dogodila na pariškoj aveniji Elizejske poljane, u kojoj je ubijen policajac, sliči na "teroristički napad", poručio je američki predsjednik Donald Trump uputivši izraze "sućuti francuskom narodu".
20.4.2017

Kazna za svaki nedolazak na sjednicu

Izvor: HINA
SABORNICA
ZAGREB, 19. travnja 2017. (Hina) - Svaki put kad neopravdano izostanu u dane kad Hrvatski sabor zasjeda, saborski će se zastupnici kažnjavati financijski tako da im se iznos paušala (od 1500 kuna) umanji za iznos tuzemne dnevnice, proizlazi iz rasprave o izmjenama i dopunama Zakona o pravima i dužnostima zastupnika koje je predložio Most.
20.4.2017

Klubovi podijeljeni oko sporazuma o suradnji u borbi protiv prijevara

Izvor: HINA
ZAGREB, 19. travnja 2017. (Hina) - Vladin prijedlog Saboru da potvrdi Sporazum o suradnji između Europske zajednice i njezinih država članica i Švicarske u borbi protiv prijevara i svih drugih nezakonitih aktivnosti koje štete njihovim financijskim interesima, podijelio je u srijedu saborske klubove i zastupnike - HDZ i HNS su za potvrđivanje, a Živi zid poručuje da ta tema nije bitna za hrvatske građane.
20.4.2017

Uz kandidacijsku listu treba priložiti i potvrdu da kandidat nije u kaznenoj evidenciji

Izvor: HINA
ZAGREB, 19. travnja 2017. (Hina) - Uz kandidacijsku listu, sukladno Zakonu o lokalnim izborima, nužno treba priložiti i potvrdu da se kandidat ne nalazi u kaznenoj evidenciji, odnosno posebno uvjerenje koje se može zatražiti od 20. travnja do 4. svibnja 2017., a izdavanje potvrde i posebnog uvjerenja oslobođeno je od plaćanja sudskih i upravnih pristojba.
20.4.2017

Sabor danas o zaštiti kulturnih dobara

Izvor: HINA
ZAGREB, 19. travnja 2017. (Hina) - Hrvatski sabor danas nastavlja sjednicu raspravom o konačnom zakonskom prijedlogu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara kojim se među ostalim smanjuje visina spomeničke rente koja se mjesečno plaća po četvornom metru.
20.4.2017

Ustroj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku nije presudan

Izvor: HINA
KARLOVAC, 19. travnja 2017. (Hina) - Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić rekla je u srijedu u Karlovcu da to ministarstvo ima svoj ustroj te da ona ne bi komentirala treba li osnovati posebno ministarstvo demografije, kao što je predložila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na predstavljanju trojice svojih novih savjetnika, među kojima i Anđelka Akrapa za demografiju.  
20.4.2017

Predstavnici ministarstva obišli pogone bivše Dine Petrokemije

Izvor: HINA
OMIŠALJ, 19. travnja 2017. (Hina) - Pogone bivše tvrtke Dine Petrokemije kod Omišlja na otoku Krku u srijedu je, u pratnji predstavnika Općine Omišlja, obišla radna skupna Ministarstva zaštite okoliša i energetike s državnim tajnikom Antom Čikotićem na čelu kako bi utvrdila razinu sigurnosti te "podlogu" za proglašenje tog područja "crnom točkom". 

Arhiva

Aktualne novosti

Izvor

HINA

IUS Software

Ministarstvo pravosuđa

RSS Izvori

VLADA Republike Hrvatske

2017

Travanj

Ožujak

Veljača

Siječanj

2016

Prosinac

Studeni

Listopad

Rujan

Kolovoz

Srpanj

Lipanj

Svibanj

Travanj

Ožujak

Veljača

Siječanj

2015

Prosinac

Studeni

Listopad

Rujan

Kolovoz

Srpanj

Lipanj

Svibanj

Travanj

Ožujak

Veljača

Siječanj

2014

Prosinac

Studeni

Listopad

Rujan

Kolovoz

Srpanj

Lipanj

Svibanj

Travanj

Ožujak

Veljača

Siječanj

2013

Prosinac

Studeni

Listopad

Rujan

Kolovoz

Srpanj

Lipanj

Svibanj

Travanj

Ožujak

Veljača

Siječanj

2012

Prosinac

Studeni

Listopad

Rujan

Kolovoz

Srpanj

Lipanj

Svibanj

Travanj

Ožujak

Veljača

Siječanj

2011

Prosinac

Studeni

Listopad

Rujan

Kolovoz

Srpanj

Lipanj

Svibanj

Travanj

Ožujak

Veljača

Siječanj

2010

Prosinac

Studeni

Listopad

Rujan

Kolovoz

Srpanj

Lipanj

Svibanj

Travanj

Ožujak

Veljača

Siječanj

2009

Prosinac

Studeni

Listopad

Rujan

Kolovoz

Srpanj

Lipanj

Svibanj

Travanj

Ožujak

Veljača

Siječanj

 
Postavi za početnu stranicu Spremi stranicu u favorite