Mapa portala English O nama > Podrška korisnicima  01 5999 918
Traži po   > Po zbirkama  Pomoć prilikom traženja Video klipovi  
IUS-INFO > Dnevni IUS-INFO > Novosti > Izbor po izvoru
 

Novosti

Izabrane novosti po izvoru

24.1.2017 7.40

Rasprava o DORH-ovu izvješću za 2015. otkriva stav vlasti o glavnom državnom odvjetniku

Izvor: HINA
SPISI 2

ZAGREB, 24. siječnja 2017. (Hina), U izvješću o radu Državnog odvjetništva za 2015., na kojemu bi se tijekom saborske rasprave mogao pokazati odnost vlasti prema glavnom državnom odvjetniku, Dinko Cvitan ukazuje na visok stupanj ažurnosti, efikasnosti i kvalitete u radu, ali i probleme poput kratkih rokova za istrage, nedostatak prostora za rad te zastarjelu opremu.
24.1.2017 7.35

Sinčić i Bunjac požalili se Odboru za Ustav

Izvor: HINA
ZAGREB, 23. siječnja 2017. (Hina), Zastupnici Živog zida (ŽZ) Ivan Vilibor Sinčić i Branimir Bunjac uputili su prigovore Odboru za Ustav i Poslovnik, nakon burne saborske sjednice u petak kada su Sinčića stražari iznijeli iz sabornice i Bunjcu oduzeli mobitel kojim je snimao iznošenje zastupnika Ivana Pernara (AD), a Odbor bi se o prigovorima mogao očitovati u drugoj polovici tjedna.
24.1.2017 7.25

Srđ je Grad: Ministar Butković mora objasniti razlog djelomičnog usvajanja žalbe koncesionara

Izvor: HINA
DUBROVNIK, 23. siječnja 2017. (Hina), Kandidacijska lista grupe birača Srđ je Grad poručila je u ponedjeljak u priopćenju kako je ministar mora, pomorstva i infrastrukture Oleg Butković dužan objasniti javnosti zašto je ''djelomično prihvaćena'' žalba koncesionara Terminala za brodove na kružnim putovanjima u Dubrovniku, a napomenuli su i kako njega osobno drže odgovornim ''za svu štetu koja će iz takve odluke izvjesno nastati''.
24.1.2017 7.20

Splitski gradonačelnik Baldasar oduzeo ovlasti svojoj zamjenici Batarelo

Izvor: HINA
SPLIT, 23. siječnja 2017. (Hina), Zaključkom splitskog gradonačelnika Ive Baldasara, koja je u ponedjeljak stupila na snagu, uskraćeno je pravo zamjenici gradonačelnika Aidi Batarelo (SDP) obavljanje poslova koje joj je gradonačelnik povjerio, priopćeno je iz splitske Gradske uprave, jer je, kako se navodi, duže vrijeme otežano rukovođenje gradom, za što gradonačelnik proziva SDP.
24.1.2017 7.17

Promet i okoliš uska grla u povlačenju fondova EU-a - ministrica Žalac

Izvor: HINA
BRUXELLES, 23. siječnja 2017. (Hina), Hrvatska kroz provedbu akcijskog plana za pojednostavljenje upravljanja i kontrole Operativnog programa konkurentost i kohezija želi ubrzati povlačenje europskih sredstava i nastojat će ukloniti zaostatke i uska grla kojih je najviše u području prometa i zaštite okoliša, izjavila je u ponedjeljak u Bruxellesu ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.
24.1.2017 7.15

Suđenje Vidoševiću počinje 27. siječnja

Izvor: HINA
ZAGREB, 23. siječnja 2017. (Hina), U petak, 27. siječnja, na zagrebačkom Županijskom sudu počinje suđenje bivšem predsjedniku Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadanu Vidoševiću, optuženom u tzv. aferi Remorker da je iz te ustanove izvukao najmanje 39 milijuna kuna.
24.1.2017 7.05

Milanović najavio zamrzavanje saborskog mandata

Izvor: HINA
RIJEKA, 23. siječnja 2017. (Hina), Bivši predsjednik SDP-a Zoran Milanović predsjednik Vlade RH. a sadašnji saborski zastupnik rekao je u ponedjeljak u Rijeci da će zamrznuti saborski mandat u veljači, ili, kako je naglasio, možda i prije. 
23.1.2017

Na snagu stupa novi Pravilnik o specijalizacijama doktora medicine

Izvor: HINA
Doktori

ZAGREB, 21. siječnja 2017. (Hina), Na snagu stupa novi Pravilnik o specijalizacijama doktora medicine, koji je donijelo Ministarstvo zdravstva, s kompromisnim rješenjem po kojem su liječnici obvezni nakon završene specijalizacije vratiti se raditi u zdravstvenu ustanovu koja im je financirala specijalističko usavršavanje, ali i otići iz ustanove uz manju odštetu u slučaju ranijeg prekida ugovora, koje neće morati sami plaćati.
23.1.2017

Odbor za etiku: Ustavni sud nema ovlasti poništavanja mišljenja Odbora

Izvor: HINA
ZAGREB, 21. siječnja 2017. (Hina), Odbor za etiku u znanosti i visokom obrazovanju priopćio je da Ustavni sud nema ovlasti poništavanja mišljenja toga Odbora o pojedinim predmetima, a da to i nije predmet prijave Ustavnome sudu, reagirajući time na izjavu rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa da odluka Odbora u vezi ministra Pave Barišića još nije zakonita i da treba pričekati pravorijek Ustavnoga suda.
23.1.2017

Ministarstvo djelomično uvažilo žalbu za terminal za kruzere u Dubrovniku

Izvor: HINA
DUBROVNIK, 21. siječnja 2017. (Hina), Ministarstvo mora, pomorstva i infrastrukture poništilo je odluku Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik iz srpnja prošle godine, kojom se poništavao predugovor o koncesiji za Terminal za kruzere u dubrovačkoj luci Gruž s tvrtkom ''Dubrovnik international cruise port investment'' (DICPI), potvrdili su u subotu iz tog Ministarstva objasnivši da je žalba koncesionara ''djelomično usvojena''.    
23.1.2017

HURS i INAŠ protiv prodaje dijela HEP-a za otkup INA-e od MOL-a

Izvor: HINA
ZAGREB, 21. siječnja 2017. (Hina), Predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata (HURS) Ozren Matijašević, Vladinu najavu o privatizaciji HEP-a po modelu inicijalne javne ponude (IPO) radi otkupa vlasničkog udjela MOL-a u INI, ocijenio je u subotu ishitrenom i neprihvatljivom, rekavši kako ne želi da se u HEP ponove pogreške koje su se dogodile u INI. 
23.1.2017

U Zagrebu prijavljene 32 višestambene zgrade za energetsku obnovu

Izvor: HINA
ZAGREB, 22. siječnja 2017. (Hina), Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prihvatio je prijedloge za energetsku obnovu 32 višestambene zgrade u Zagrebu, za koje im je zagrebačko Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo (GSKG) dostavilo projektnu dokumentaciju, izvijestili su u nedjelju iz Fonda, dodajući da javni poziv za prijave za energetsku obnovu zgrada traje do 31. siječnja.
23.1.2017

Planković: Vlada će pomoći razvoju Imotske krajine

Izvor: HINA
IMOTSKI, 22. siječnja 2017. (Hina), Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u subotu navečer u Imotskom kako Vlada planira pomoći Imotskoj krajini te realizirati brojne projekte od velike važnosti za ovaj kraj, dok je ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao da uskoro kreće projekt izgradnje bolnice u Imotskom, priopćeno je u nedjelju iz HDZ-a.
23.1.2017

Trump najavio početak pregovora o NAFTA-i

Izvor: HINA
WASHINGTON, 22. siječnja 2017. (Hina/Reuters), Američki predsjednik Donald Trump rekao je u nedjelju kako planira uskoro započeti pregovore s čelnicima Kanade i Meksika o Sjevernoameričkom sporazumu o slobodnoj trgovini (NAFTA). 
20.1.2017

Odbor za pravosuđe opet bez kandidata za članove DSV-a i DOV-a

Izvor: HINA
PRAVDA

ZAGREB, 19. siječnja 2017. (Hina), Saborski Odbor za pravosuđe ni u četvrtak nije predložio kandidate za članove Državnog sudbenog vijeća (DSV) i Državnoodvjetničkog vijeća (DOV) iz reda zastupnika, a ta je točka skinuta s dnevnog reda na prijedog Marije Jelkovac (HDZ), potpredsjednice Odbora.
20.1.2017

Hrvatski sabor u petak o izvješću saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva

Izvor: HINA
ZAGREB, 19. siječnja 2017. (Hina), Hrvatski sabor u petak nastavlja sjednicu raspravom o izvješću saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva, a trebalo bi uslijediti i glasovanje o dosad raspravljenim točkama.
20.1.2017

Glavašević u Saboru opet prozvao Ministarstvo obrazovanja

Izvor: HINA
ZAGREB, 19. siječnja 2017. (Hina), Saborski zastupnik SDP-a Bojan Glavašević 'iskoristio' je u četvrtak raspravu o izmjenama dvaju obrazovnih zakona kako bi opetovano prozvao Ministarstvo znanosti i obrazovanja i njegovo čelništvo.
20.1.2017

Plenković: Razgovori s Molom idući tjedan; razmotrit će se svi modeli

Izvor: HINA
ZAGREB, 19. siječnja 2017. (Hina), Predsjednik Vlade Andrej Plenković kazao je u četvrtak kako će novoosnovani savjet za pregovore s Molom razmotriti sve modele otkupa udjela mađarske kompanije u Ini, ali da mu se onaj vezan uz prodaju udjela u HEP-u i dalje čini najboljim te je najavio da će se najvjerojatnije idućeg tjedna nastaviti kontakti s mađarskom stranom na tu temu.
20.1.2017

Bankarica tvrdi da nije otkrila što je Uskok zanimalo o računima obitelji Mamić

Izvor: HINA
ZAGREB, 19. siječnja 2017. (Hina), Bankarica Ivana Petrak u četvrtak je na početku suđenja na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu s optuženičke klupe ustvrdila da nije kriva za odavanje podataka Mariju Mamiću kojemu je, prema tvrdnjama iz optužnice, otkrila što je o računima obitelji Mamić 2015. zanimalo Uskokove istražitelje.
20.1.2017

Donald Trump danas postaje 45. američki predsjednik

Izvor: HINA
WASHINGTON, 20. siječnja 2017. (Hina), Njujorški multimilijarder Donald Trump danas će polaganjem prisege na Capitolu postati 45. američki predsjednik.

Arhiva

Aktualne novosti

Izvor

HINA

IUS Software

Ministarstvo pravosuđa

RSS Izvori

VLADA Republike Hrvatske

2017

Siječanj

2016

Prosinac

Studeni

Listopad

Rujan

Kolovoz

Srpanj

Lipanj

Svibanj

Travanj

Ožujak

Veljača

Siječanj

2015

Prosinac

Studeni

Listopad

Rujan

Kolovoz

Srpanj

Lipanj

Svibanj

Travanj

Ožujak

Veljača

Siječanj

2014

Prosinac

Studeni

Listopad

Rujan

Kolovoz

Srpanj

Lipanj

Svibanj

Travanj

Ožujak

Veljača

Siječanj

2013

Prosinac

Studeni

Listopad

Rujan

Kolovoz

Srpanj

Lipanj

Svibanj

Travanj

Ožujak

Veljača

Siječanj

2012

Prosinac

Studeni

Listopad

Rujan

Kolovoz

Srpanj

Lipanj

Svibanj

Travanj

Ožujak

Veljača

Siječanj

2011

Prosinac

Studeni

Listopad

Rujan

Kolovoz

Srpanj

Lipanj

Svibanj

Travanj

Ožujak

Veljača

Siječanj

2010

Prosinac

Studeni

Listopad

Rujan

Kolovoz

Srpanj

Lipanj

Svibanj

Travanj

Ožujak

Veljača

Siječanj

2009

Prosinac

Studeni

Listopad

Rujan

Kolovoz

Srpanj

Lipanj

Svibanj

Travanj

Ožujak

Veljača

Siječanj

 
Postavi za početnu stranicu Spremi stranicu u favorite