c S
Dnevne novosti

U DIP predano više od 4,5 tisuće kandidacijskih lista za lokalne izbore

03.05.2013 07:18 ZAGREB, 2. svibnja 2013.(Hina), U Državno izborno povjerenstvo (DIP) je do 22 sata prispjelo više od 4,5 tisuće kandidatura za izvršnu i zakonodavnu vlast na lokalnim izborima koji će se održati 19. svibnja, rekli su Hini iz DIP-a.

Za Gradska vijeća i Gradsku skupštinu prispjelo je 2.820 kandidatura, a za načelnike općina, gradonačelnike i župane 1.960 kandidatura, kazao je Vlado Mikulec iz Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama (Apis). U Zagrebu ima 17 kandidacijskih lista za zagrebačku Gradsku skupštinu, osam je mogućih kandidata za zagrebačkog gradonačelnika.

Rok za predaju kandidatura završava u ponoć, a nadležna izborna povjerenstva do 4. svibnja imaju obvezu objaviti sve pravovaljano predložene kandidacijske liste u javnim glasilima, na oglasnoj ploči i na internetskim stranicama.

Izborna promidžba za lokalne izbore službeno će trajati od 5. do 17. svibnja. DIP također posebno poziva birače da na vrijeme provjere jesu li upisani u popis birača.