c S
Dnevne novosti

Damir Novinić imenovan novim ravnateljem Agencije za investicije i konkurentnost

03.08.2012 07:15 ZAGREB, 2. kolovoza 2012.(Hina), Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice imenovala Damira Novinića ravnateljem Agencije za investicije i konkurentnost, a Slađanu Miočić njegovom zamjenicom, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

U priopćenju Vlade se navodi da je, uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, razriješen Zdenko Lucić, privremeni ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost.

Damir Novinić, rođen je 1969. godine, iza sebe ima više od deset godina iskustva u privlačenju investicija i razvoja konkurentnosti na razini tvrtki i regija, a na čelo Agencije dolazi s mjesta ravnatelja HTV-a.

Područja specijalnosti su mu privlačenje stranih investicija i poticanje izvoza, unaprjeđenje konkurentnosti i osnivanje klastera, upravljanje srednjim i velikim tvrtkama i poslovnim procesima, upravljanje projektima, regionalni razvoj - razvojna ekonomija marketing i korporativno komuniciranje te poslovni procesi i restrukturiranje.

Od 2008. radio je na HTV-u na poslovima rukovoditelja Poslovne jedinice proizvodnje programa, pomoćnika ravnatelja HTV-a za ekonomske poslove, a od prosinca prošle godine bio je ravnatelj HTV-a. U svojoj profesionalnoj karijeri obnašao je i dužnost izvršnog direktora za upravljanje poslovima u Jadran Investu d.o.o. za upravljanje investicijskim fondovima.

Od 2006. do 2008. u Development Alternatives Inc. radio je kao regionalni menadžer za implementaciju projekta povećanja konkurentnosti, regionalnog razvoja i poticanja zapošljavanja "Poduzetna Hrvatska", kojeg je financirao američki USAID. Bio je i član Uprave za marketing Pastor Grupe te predsjednik uprave Pastor Inžinjeringa.

Tijekom 12 godina rada u Veleposlanstvu SAD-a, od čega gotovo šest godina rada u USAID-u, sudjelovao je u osmišljavanju i provođenju niza projekata među kojima su projekt hrvatske konkurentnosti, projekt javne kampanja Hrvatska mirovinska reforma, projekt poduzetne Hrvatske, projekt Saveza za poticanje investicija u RH.

Kao voditelj ekonomskih projekata USAID-a dizajnirao je i upravljao portfeljem projekata vrijednim više od 50 milijuna USD te bio glavni ekonomski savjetnik Misije USAID-a.

Za svoj je rad primio veći broj značajnih nagrada USAID-a, Vlade Sjedinjenih američkih država i Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj. Hrvatska Vlada 2004. ga je imenovala članom Vijeća za ekonomsku politiku Republike Hrvatske.

Damir Novinić je odlikovan i Spomenicom Domovinskog rata. 1996. diplomirao je na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu. Govori engleski, njemački i služi se talijanskim jezikom.