c S
Dnevne novosti

Josipović sa zastupnicima njemačkog Bundestaga

10.04.2013 07:18 ZAGREB, 9. travnja 2013.(Hina), Predsjednik Ivo Josipović primio je u utorak izaslanstvo Njemačko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva Bundestaga na čelu sa zastupnikom Horstom Meierhoferom koji je najavio skoru ratifikaciju Ugovora o pristupanju RH u EU u njemačkom parlamentu, priopćio je predsjednikov ured.

"Sve političke grupacije u njemačkom parlamentu kao i vlada Savezne Republike Njemačke podupiru ulazak Hrvatske u EU pa će hrvatski pristupni ugovor uskoro biti ratificiran u Bundestagu", kazao je Meierhofer. Dodao je da je Hrvatska imala dug i težak put pristupanja, ali se danas pokazuje kao uspješna mlada demokracija.

Predsjednik Josipović izrazio je zadovoljstvo tradicijom čestih posjeta njemačkih parlamentaraca koji potvrđuju bliske i prijateljske odnose dviju zemalja te zahvalio na iznimnoj podršci koju je Njemačka pružala hrvatskim nastojanjima za postizanje punopravnog članstva u Europskoj uniji.

Tijekom susreta bilo je riječi i o stanju u regiji i o ulozi Hrvatske u jugoistočnoj Europi nakon ulaska u EU. Hrvatski predsjednik naglasio je kako će RH i nakon ulaska u EU podržavati sve zemlje u regiji na njihovu putu u euroatlantske integracije te nastaviti razvijati dobrosusjedske odnose.