c S
Dnevne novosti

Milanović: izvješće SOA-e očekivano, sustav je neprobojan

04.06.2014 07:16 ZAGREB, 3. lipnja 2014.(Hina), Predsjednik Vlade Zoran Milanović kazao je kako je izvješće SOA-e da nije bilo nadzora nad Slavkom Linićem i članovima njegove obitelji očekivano, kako je sustav neprobojan i kako ova Vlada radi prema zakonu.

"Da, to je očekivano, ponovit ću još jednom, sustav je neprobojan i nema šanse da ga bilo ja, bilo predsjednik, bilo zajedno zlouporabimo. To je nemoguće. I to je dobro", kazao je Milanović koji je u stanci konferencije Hrvatskih izvoznika novinari komentirao izvješće SOA-e o kojem je danas izvijestio predsjednik Republike Ivo Josipović.

Istaknuo je kako ova Vlada radi prema zakonu, radi strogo, za razliku od prethodne ekipe koja se bavila kriminalom u SOA-i, to vidimo ovih dana. Mislim da treba tražiti odgovornost, naglasio je premijer. "Ali se tu postavlja pitanje hoćemo li svaki puta kada netko zagalami stavljati sustav na tzv. 'stres test'.

To je neozbiljno i ljude uznemirava, ali, s obzirom da se radi o materiji na koju su ljudi osjetljivi, to je u redu", kazao je Milanović. "Još jednom, znamo da radimo po zakonu, znamo da u SOA-i u ove dvije i pol godine nije zaposlen nitko, nula.

I dok ne ustrojimo najstroži sustav, a to je pri kraju, toga neće ni biti", naglasio je. Upitan znači li da je o tome Slavko Linić govorio neistinu premijer Milanović je ponovio kako je za njega taj slučaj završen i više ga neće komentirati.