c S
Dnevne novosti

Picula primio voditelja Ureda OESS-a u Hrvatskoj

15.09.2011 07:08 ZAGREB, 14. rujna 2011.(Hina), Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a i potpredsjednik Parlamentarne skupštine te organizacije Tonino Picula primio je u srijedu u radni posjet voditelja Ureda OESS-a u Republici Hrvatskoj, veleposlanika Jose Enriquea Horcajadu Schwartza, priopćila je saborska Služba za odnose s javnošću.

Glavna tema razgovora bilo je predstojeće jesensko zasjedanje Parlamentarne skupštine OESS-a koje će se održati od 07. do 10. listopada u Dubrovniku.

Picula je upoznao Schwartza s glavnim temama zasjedanja, a to su perspektive i suradnja na području jugostočne Europe, ekonomska suradnja, približavanje država jugoistočne Europe euroatlantskim integracijama te stabilizacija i razvoj Mediterana.

Na konferenciji će sudjelovati više od 200 parlamentaraca iz zemalja članica OESS-a, najavio je.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnosti da se, u okviru zasjedanja, okupe svi voditelji misija OESS-a u zemljama jugoistočne Europe.

"Ove godine brojimo 15 godina prisutnosti OESS-a u Republici Hrvatskoj, te je, u vremenu zaključenja misije OESS-a u RH, ovo dobar trenutak za razmjenu iskustava", rekao je Picula, a prenosi se u priopćenju.