c S
Dnevne novosti

Royalton preuzima IUS SOFTWARE, vodećeg on-line pružatelja usluga u pravnoj zajednici u Sloveniji i Hrvatskoj

13.12.2011 13:40 Privatni investicijski fond Royalton Capital Investors II, izvijestio je, da je 9. prosinca 2011., u okviru svojih ulaganja kroz nizozemski holding IUS Legal and Business Solutions B.V., stekao sedamdeset postotni udio IUS SOFTWARE-a d.o.o., vodećeg pružatelja internetskih pravnih i poslovnih informacija.

Kupnja grupe IUS, koja se sastoji od IUS SOFTWARE-a d.o.o. i GV Založbe d.o.o. u Ljubljani i IUS SOFTWARE-a d.o.o. u Zagrebu i Beogradu, prva je investicija fonda Royalton u Sloveniji i u Hrvatskoj i treća u srednjoj i istočnoj Europi ove godine.

Tvrtku IUS SOFTWARE d.o.o. 1989. osnovao je Anton Tomažič. Grupa IUS posluje u Ljubljani i Zagrebu, gdje putem svojih pravnih (IUS-INFO), financijskih i poreznih (FinD-INFO) portala nudi cijeli niz online usluga za slovenske i hrvatske stručnjake. Zapošljava 70 stručnjaka od toga 16 u Hrvatskoj, a tijekom 2011. svoje je usluge pružala za više od 12.000 korisnika u obje zemlje. Tvrtka u Hrvatskoj posluje od 2008., a uslugu IUS-INFO (www.iusinfo.hr) pruža pravnicima i drugim stručnjacima od kraja 2009.

Royalton je dobio udio tvrtki Koinon NV i STJ d.o.o. i također udio vlasništva Antona Tomažiča, kojemu se vlasništvo snizilo na 10%. U okviru investicije, fond je pridonio sredstva za dokapitalizaciju i grupi IUS zajamčio kapital, koji je potreban za akvizicije na drugim odabranim tržištima.

Nigel P. Williams, direktor i upravljački partner Royaltona:

"Kupnja grupe IUS je u skladu s našom strategijom kupovanja kontrolnih udjela u tvrtkama koje pružaju usluge lokalnim korisnicima u srednjoj i istočnoj Europi. Radujemo se suradnji s vodstvom grupe IUS kod on-line pružanja pravnih i poslovnih informacija. Osim toga, grupi IUS ćemo dodatno pomoći pri ulasku na druga europska tržišta."

Tvrtkom IUS SOFTWARE d.o.o. Ljubljana od 2004. godine, upravlja i vodi je Tomaž Iskra, koji ostaje u tvrtki kao suvlasnik i direktor tvrtke.

Tomaž Iskra:

"Tvrtka IUS SOFTWARE u Sloveniji se uvriježila sa visokom kvalitetom svojih usluga, a u Hrvatskoj već kontrolira trideset i pet posto tržišta. Uz podršku Royaltona spremni smo za sljedeći korak i ubrzanje našeg međunarodnog širenja."

Dodatne informacije:

Royalton Capital Investors II L.P., privatni investicijski fond (Private Equity Fond), osnovan 2007., usredotočuje svoja ulaganja u srednjoj i istočnoj Europi.

Royalton Partners, savjetnik Fonda, je upravitelj privatnog i razvojnog kapitala za srednje velike tvrtke i otkupe, koji je usredotočen na nove članice EU i također države koje kandidiraju za ulaz u EU. Osnivači Nigel Williams i Ivan Vohlmuth surađuju zajedno već od 1990. Tvrtku vode i upravljaju iz ureda u Varšavi, Pragu i Zürichu.

Fondu Royalton Partners su savjetovali Rojs, Peljhan, Prelesnik & Partnerji o.p., d.o.o. (pravno područje), PWC (financijsko in porezno področje) i Privata poslovno svetovanje d.o.o. (M&A). Prodavače su savjetovale tvrtke FMMS o.p., d.o.o. (pravno područje) in PWC (financijsko in porezno področje).