c S
Dnevne novosti

Premijerka Kosor na Kosovu

24.08.2011 07:10 ZAGREB, 23. kolovoza 2011.(Hina), Premijerka Jadranka Kosor putuje u srijedu u jednodnevni službeni posjet Kosovu gdje će s najvišim dužnosnicima razgovarati u jačanju bilateralnih, posebno gospodarskih odnosa, te se sastati s hrvatskim vojnicima u sastavu KFOR-a i pripadnicima hrvatske manjine koji žive u toj najmlađoj europskoj državi.
Prema priopćenju Vlade, Kosor će razgovarati s kosovskim premijerom Hashimom Thacijem nakon čega će oboje sudjelovati na hrvatsko-kosovskom gospodarskom forumu.

Također su predviđeni susreti s potpredsjednikom vlade Slobodanom Petrovićem i s predsjednikom kosovske skupštine Jakupom Krasniqijem.

Tijekom susreta premijera Kosor i Thacia te izaslanstava dviju zemalja, potpisat će se dva bilateralna ugovora, Protokol o suradnji u procesu europskih integracija između dvaju ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija te ugovor dviju vlada o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i tereta.

Boravak na Kosovu premijerka Kosor nastavit će posjetom Glavnom stožeru KFOR-a, gdje će razgovarati sa zapovjednikom COMKFOR-a generalom Erhardom Bühlerom i susresti se s 20 hrvatskih vojnika iz sastava međunarodnih snaga.

Jednodnevni posjet hrvatska premijerka završit će u Janjevu, gdje će se susresti s fra Matom Palićem, janjevačkim Hrvatima, predstavnicima lokalnih vlasti te s glavnim investitorima i predstavnicima hrvatskih tvrtki koje posluju na Kosovu, stoji u vladinu priopćenju.