c S
Dnevne novosti

Izaslanstva policije RH i Crne Gore o međusobnoj suradnji

18.07.2012 07:20 DUBROVNIK, 17. srpnja 2012.(Hina), U dubrovačko-neretvanskoj Policijskoj upravi sastalo se izaslanstvo Ravnateljstva MUP-a RH s glavnim ravnateljem policije Vladom Dominićem na čelu s izaslanstvom Uprave policije Crne Gore koje je vodio njezin direktor Božidar Vuksanović.

Na sastanku je bilo riječi o međunarodnoj policijskoj suradnji i aktivnostima hrvatske i crnogorske policije tijekom turističke sezone u sklopu projekta "Sigurna turistička sezona".

U sklopu tog projekta već sedmu godinu zaredom policajci iz mnogih zemalja borave i rade na jadranskoj obali, a ove godine u tom projektu sudjeluje i Crna Gora.

Tako u srpnju i kolovozu crnogorski policajci pomažu hrvatskim kolegama u Dubrovniku, a hrvatski policajci rade s crnogorskima u Budvi i Herceg Novom.

Izaslanstva su se složila da je za nastavak uspješne suradnje važna brza i kvalitetna međusobna komunikacija, ponajprije kad je riječ o kriminalističkoj, graničnoj i prometnoj policiji.

Izaslanstva Ravnateljstva policije MUP-a RH i Uprave policije Crne Gore sastala su se i s policajcima iz Crne Gore koji borave i rade na području dubrovačko-neretvanske Policijske uprave.