c S
Dnevne novosti

Leko sa zastupnicima oba doma nizozemskog parlamenta

12.03.2014 07:16 DEN HAAG, 11. ožujka 2014.(Hina), Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko sastao se s članovima Senata i Zastupničkog doma nizozemskog parlamenta u utorak, drugog i završnog dana službenog posjeta Nizozemskoj, priopćeno je iz Sabora.

S nizozemskim parlamentarcima razmijenjena su iskustva o nadzornoj ulozi nacionalnih parlamenata u postupku donošenja europskih zakona. Istaknuto je kako Hrvatska kao najnovija članica može u tom postupku očekivati pomoć Nizozemske, jedne od utemeljica Europske unije.

Razgovaralo se i o situaciji u zemljama jugoistočne Europe s naglaskom na europske integracije kao i o predstojećim izborima za Europski parlament. Hrvatsko izaslanstvo posjetilo je i plenarne sjednice Senata i Zastupničkoga doma, navodi se u priopćenju.

Leko je u ponedjeljak razgovarao s nizozemskim premijerom Markom Rutteom te s predsjednicama obaju domova nizozemskog parlamenta. Lekin posjet Haagu bio je prvi posjet predsjednika Sabora Kraljevini Nizozemskoj otkako je Hrvatska postala neovisna država.