c S
Dnevne novosti

Poljski predsjednik u ponedjeljak i utorak u Zagrebu

13.05.2013 07:20 ZAGREB, 10. svibnja 2013.(Hina), Poljski predsjednik Bronislaw Komorowski boravit će u dvodnevnom službenom posjetu Hrvatskoj 13. i 14. svibnja na poziv hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, priopćio je u petak Ured predsjednika RH.

Poljski predsjednik imat će službene razgovore sa svojim domaćinom, predsjednikom Josipovićem, i drugim visokim hrvatskim dužnosnicima o unapređenju svih oblika bilateralnih odnosa i o suradnji od zajedničkog interesa dviju država kao članica Europske unije nakon 1. srpnja ove godine.

Tijekom službenog posjeta Komorowski će zajedno s Josipovićem otvoriti seminar na temu "Fondovi Europske unije – prednosti i izazovi" u organizaciji ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te se obratiti na hrvatsko-poljskom gospodarskom forumu u Hrvatskoj gospodarskoj komori, stoji u priopćenju.

Josipović je u rujnu prošle godine boravio u posjetu Poljskoj tom prigodom je pozvao Komorowskog u posjet RH. Komorowski je obnašao dužnost predsjednika Sejma, donjeg doma poljskog parlamenta, u vrijeme tragične pogibije predsjednika Poljske Lecha Kaczynskog tijekom leta u Rusiju 2010. godine.

Tada je u skladu s Ustavom imenovan vršiteljem dužnosti predsjednika. Na prijevremenim predsjedničkim izborima u lipnju 2010. izabran je za predsjednika.